
دریاچه خلیج فارس تهران
Tehran Chitgar Lakeشرح
امروزه دریاچه وسیع و مصنوعی دریاچه خلیج فارس تهران یا دریاچه چیتگر نه تنها یکی از جاذبه های تفریحی شهر تهران محسوب میشود، بلکه عنوان بزرگترین دریاچه مصنوعی کشور را هم از آن خود کرده است. این مجموعه تفریحی با وسعت 250 هکتار که 130 هکتار آن به خود دریاچه اختصاص دارد، در غرب تهران و منطقه 22 شهری قرار گرفته است.
جاذبه های دریاچه خلیج فارس تهران
وقتی دریاچه خلیج فارس تهران را برای خوش گذرانیِ چند ساعته انتخاب می کنید، دست بازی برای تفریح دارید؛ می شود یک راست به سراغ قایق های بزرگ و کوچک دریاچه بروید و قدری در پهنه آبی پایتخت گردش کنید و یا به سراغ مرکز خرید شیک و لوکسش یعنی بام لند در بخش شرقی دریاچه بروید و پس از خریدی مفصل، دقایقی خوشمزه را در میان رستوران ها و کافه های متنوع آن بگذرانید. نکته جالبی که درباره بخش بام لندِ دریاچه وجود دارد، آرامش قابل توجه آن است.
اگر ورودی های شرقی دریاچه را انتخاب کنید، ابتدا با حجمی از ماشین ها و آدم ها رو به رو می شوید که شاید باعث شوند قید بازدید از دریاچه را بزنید؛ اما این شلوغی را نادیده بگیرید، ماشین را پارک کنید و به سراغ مجموعه بام لند بروید. به زودی دیگر اثری از آن همه هیاهو نخواهید دید و فضای آرامش بخش مجموعه رضایت تان را جلب می کند.
اگر اهل تفریحات هیجانی هستید، بخش شمالی و غربی دریاچه باب میل شما خواهد بود. باید بدانید بازی های هیجانی زیپ لاین، پیست پرش در آسمان و یا سینمای 6 بعدی و بسیاری دیگر پیش روی شما هستند. البته که این ها تنها گزینه های شما در دریاچه چیتگر نیستند و زمین های بازی کودکان، چرخ و فلک و دو پیست کارتینگ نیز در این مجموعه تفریحی به چشم می خورد.
در کنار این ها، اگر آدم آرامی هستید و با هیجان میانه خوبی ندارید، باید بدانید در دور دریاچه چیتگر امکان پیاده روی و دوچرخه سواری را هم خواهید داشت. تنها کافیست وارد مسیرهای پیاده روی و یا پیست دوچرخه اطراف دریاچه شوید و ضمن لذت بردن از چشم انداز چیتگر و پرندگان دریاچه، از میان پل ها و گذرگاه های جذاب این دریاچه نیلگون عبور کنید.
موقعیت و دلیل نام گذاری دریاچه ی خلیج فارس
خوب است بدانید دریاچه چیتگر از جنوب به پارک جنگلی چیتگر می رسد و از شمال و بخش شرقی با بافت مسکونی منطقه همراه است، به طوری که در طی روز و شب هنگام، انعکاس نور و تصویر ساختمان ها و آسمان خراش های منطقه را در آب های نیلگون دریاچه خواهید دید. 80 درصد آب این دریاچه از رودخانه کن و روان آب های حوزه میانی و سطحی تامین میشود و از آب خود دریاچه نیز برای آبیاری بخشی از فضای سبز چیتگر و پارک آن استفاده می شود.
جالب آن که در تابستان 1394، کارشناسان انجمن بین المللی مدیریت پروژه، به ایران آمدند و از دریاچه چیتگر تهران بازدید داشتند. این افراد با ارزیابی مثبت خود از مجموعه تفریحی گردشگری دریاچه چیتگر، آن را یکی از 10 پروژه برتر جهان در سال 2015 معرفی کردند.
این دریاچه که در ابتدا چیتگر نام داشت پس از مدتی تغییر نام پیدا کرد. از آن جایی که محدوده دریاچه شباهت هایی با نقشه ایران دارد، بهانه ای پیش آمد تا به جهت پاسداشت دلاوری ها و فداکاری های شهیدان گران قدر خلیج فارس، نام دریاچه خلیج فارس تهران را برای این دریاچه مصنوعی انتخاب کنند. امروزه این دریاچه با هر دو نام دریاچه خلیج فارس و دریاچه چیتگر در میان مردم شناخته می شود.