عمارت ارباب هرمز تهران
تهران نیز مانند بقیه مناطق و شهرهای ایران دارای مکان های تفریحی و جاهای دیدنی بسیار زیبا و جالب است. برای علاقمندان به پایتخت گردی در روزهای گرم تابستان، فرصت خوبی فراهم است تا از دیدنی ترین مقصدهای گردشگری کلانشهر تهران (عمارت ارباب هرمز و…) بازدید کرده و با نقاط کمتر شناخته شده آن برای اهالی مرکز، آشنا شوند.
جاذبه های گردشگری تهران
یکی از مهم ترین مکان های توریستی تهران که برای همه قشرهای سنی و سلایق مختلف، دیدنی های بسیار و جاذبه های فراوان دارد عمارت هایی است که در تهران قرار دارند و جز آثار تاریخی به شمار میروند. یکی از این جاذبه های تاریخی در شهر تهران ، عمارت ارباب هرمز نام دارد که بنایی است به جای مانده از دوران قاجار در شرق تهران.
بسیاری بناهای تاریخی به جای مانده از حکومت دوره قاجار در تهران در مرکز و شمال تهران قرار دارند اما اما این بنا از معدود بناهایی است که در منطقه تهرانپارس قرار دارد.
هرمز آرش یا ارباب هرمز
هرمز آرش یا ارباب هرمز (درگذشته 8 شهریور 1351) یکی از واقفان مشهور زرتشتی و سازندهً محلهٔ تهرانپارس در شهر تهران است. ساختن و وقف چندین مدرسه، مسجد، بیمارستان و اهدای چندین هکتار زمین به سازمان هلال احمر از جمله کارهای اوست.
عمارت ارباب هرمز تهران
ارباب هرمز، متولد روستای خیر آباد در شهر یزد است، پدرش تیرانداز نام داشت. در نوجوانی به هندوستان سفر کرد و فعالیت کاری خود را از آنجا آغاز نمود. او با پری آگاهی ازدواج کرد و آنها صاحب 5 فرزند شدند.
پسرش روئین تن در جوانی بر اثر سانحه تصادف فوت کرد و ارباب هرمز به نامگاه او در سال 1350 بیمارستانی به نام بیمارستان بانوان روئین آرش ساخت و آنرا وقف نمود.
رزرو آنلاین تور استانبول با مناسب ترین قیمت های سال
عمارت مجیدآباد یا عمارت ارباب هرمز
عمارت مجیدآباد یا ارباب هرمز، بنایی متعلق به اواخر دورۀ قاجار بوده که در قریه ای به همین نام قرار داشته است. بنا بر اسناد، زمین های این منطقه ابتدا در تصرف عین الدوله، صدراعظم دربار قاجار، بود.
نخستین مالک این اراضی که به روشنی در اسناد تاریخی از او نام برده شده، حاج محمدخان ابری (بسطامی) معروف با حاجب الدوله است. پس از وی اراضی، به فرزندش محمدحسین خان مشیر خلوت رسید و در زمان مظفرالدین شاه این اراضی در تصرف میرزا نصرالله ناصرالسلطنه بود.
تاریخچه عمارت ارباب هرمز
بعد از استیلای مشروطهخواهان بر تهران، مالکیت اراضی به لطفعلی امیر مفخم فرزند امامقلیخان بختیاری منتقل شد و پس از او به فرزندش ابواقاسم خان بختیار رسید. عمارت فعلی معروف به ارباب هرمز با مساحت تقریبی 900 مترمربع، به سبک ترکیبی از معماری سنتی با معماری غربی، در دو طبقه بههمراه زیرزمینی کوچک در ابتدا در باغی بهوسعت یک میلیون مترمربع بنا شده بود و در حال حاضر 42 هزار مترمربع از آن باقی مانده است.
معماری عمارت ارباب هرمز
فرم بنای موجود با شکل اولیۀ آن بسیار متفاوت است و این بنا حداقل در چهار مرحله دچار تغییرات اساسی شده است. بنای اولیه منطبق با الگوی کوشک های ایرانی و با ابعادی کوچکتر بوده است که در مرحلۀ بعد، به شکل یک کوشک تابستانی با فضاهای باز، بازسازی شده است و نهایتاً با حضور ارباب هرمز در بنا، پس از توسعه در دو جبهۀ غربی و شرقی، قسمت های ستون دار داخلی با اجرای جرزهای باربر از هم جدا شده اند.
این بنا در سال 1384 به شمارۀ 14610 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. هم اکنون از این بنای تاریخی زیبا به عنوان موزۀ گرافیک ایران، اولین موزۀ طراحی گرافیک در آسیا، استفاده میشود. این موزه سالانه میزبان گالری های متعددی از آثار هنری هنرمندان گرافیست ایرانی و خارجی است.
بازدید از عمارت ارباب هرمز
بازدید از عمارت ارباب هرمز که در بزرگراه شهید بابایی، خیابان استخر، بلوار استقلال، خیابان توحید، محوطه شمالی پارک پلیس قرار دارد، در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه و ایام غیرتعطیل از ساعت 10 صبح تا 18 امکانپذیر است.