
کلیسای سن آگوستین مانیل
شرح
کلیسای سن آگوستین مانیل یکی از جاذبه های تاریخی فیلیپین و مانیل است. اسپانیایی ها در دهه ۱۵۰۰ با هدف بهره برداری اقتصادی و اجتماعی فیلیپین را تحت استعمار خودشان قرار دادند.
ساخت کلیسای سن آگوستین مانیل
یکی از اولین اقدامات اسپانیایی ها در این منطقه ساخت کلیسا بود. کلیسای اولیه در سال ۱۵۷۱ با برگ های نخل نیپا و بامبو ساخته شد اما سه سال بیشتر دوام نیاورد و طعمه حریق شد بنابراین کلیسای جدیدی از جنس چوب بجای آن بنا شد ولی این کلیسا نیز سسال 1583 در آتش سوخت و کاملا نابود شد.
این کلیسا در سال ۱۵۸۶ مجدد ساخته شد اما این بار اسپانیایی ها تصمیم گرفتند تا انرا با سنگ بنا کنند. مشکلات مالی و کمبود مصالح روند ساخت را خیلی کند کرده بود بنابر این ساخت این کلیسا 20 سال طول کشید و سال 1606 به اتمام رسید.
اما این کلیسا این بار نه تنها در برابر آتش بلکه در مقابل تمام بلایای طبیعی مانند زلزله، طوفان دوام آورد بلکه جنگ هم آن را خراب نکرد.
امروز این کلیسا بعد از گذشت حدود ۴۰۰ سال همچنان پابرجا باشد. امروز گردشگران معماری بنایی را تحسین می کنند که حتی جنگ هم نتوانست آن را نابود کند.
در ۳ ژوئن سال ۱۸۶۳ یکی از بزرگ ترین زلزله های تاریخ مانیل اتفاق افتاد و خرابی های زیادی را برای شهر به بار آورد اما جالب است که کلیسای سن آگوستین تنها بنای عمومی بود که آسیبی ندید.
در روزهای ۱۸ تا ۲۰ جولای سال ۱۸۸۰ هم زلزله های قوی ای این شهر را لرزاند اما این بار این لرزه ها شکاف عمیقی را در برج ناقوس شرقی به وجود آورد. این شکاف در نهایت تعمیر شد اما امروز چیزی به جز یک پایه کوچک از این برج باقی نمانده است.
در سال های بعد باز هم زلزله های زیادی در مانیل آمد اما به کلیسا آسیبی وارد نشد و جالب است که در زلزله سال ۱۸۶۳ کلیسا درست مثل یک بیمارستان به محلی برای مداوای افراد آسیب دیده تبدیل شد. در دوره ای از جنگ جهانی دوم که ژاپنی ها مانیل را تصور کردند کلیسای سن آگوستین تبدیل به اردوگاه شد. در روزهای پایانی جنگ مانیل صدها نفر از ساکنان این ناحیه توسط سربازان ژاپنی در این کلیسا به گروگان گرفته شدند، گروگان ایی که خیلی هایشان در این جنگ سه هفته ای کشته شدند.
در سال های بعد باز هم زلزله های زیادی در مانیل آمد اما به کلیسا آسیبی وارد نشد و جالب است که در زلزله سال ۱۸۶۳ کلیسا درست مثل یک بیمارستان به محلی برای مداوای افراد آسیب دیده تبدیل شد.
این کلیسا در سال ۱۷۶۲ توسط نیروهای بریتانیایی تصرف و غارت شد و سال 1854 این کلیسا تحت نظارت معمار «لوسیانو الیور» نوسازی شد.
در دوره ای از جنگ جهانی دوم که ژاپنی ها مانیل را تصور کردند این کلیسای سن آگوستین تبدیل به اردوگاه شد. در روزهای پایانی جنگ مانیل صدها نفر از ساکنان این ناحیه توسط سربازان ژاپنی در این کلیسا به گروگان گرفته شدند، گروگان ایی که خیلی هایشان در این جنگ سه هفته ای کشته شدند.