جنگل راش مازندران

جنگل راش مازندران

Mazandaran Rush Forest

شرح

جنگل راش مازندران در استان مازندران و در بخش دودانگه شهر ساری و در کشور ایران واقع شده است. برای دوستداران پاییز، جنگل راش یکی از بهترین مقصدهای گردشگری و طبیعت گردی است. در پای درختان سر به فلک کشیده ی راش ، فرشی به رنگ سرخ و زرد گسترده شده که تار و پود آن از جنس برگ است. درختان جنگل آنقدر بلند قامت اند که انگار ستون آسمان شده اند.

جاذبه های گردشگری جنگل راش مازندران

هنگامی که جنگل در مه فرو می رود، حالتی راز آلود و خیال انگیز به خود می گیرد؛ سکوت آن آنقدر عمیق است که شکستن آن غیر ممکن به نظر می رسد. راه رفتن در جنگل و تنفس هوای بی نهایت لطیف آن، انسان را از هرچیز جدا می کند، مگر لذت ِ بودن در طبیعت. چشم انداز این جنگل بکر و تاریخی همیشه زیباست اما در پاییز به معنای واقعی کلمه خیره کننده می شود.

درختان جنگل مرس سی، بخشی از جنگل باستانی هیرکانی هستند که عمر آن به دوره ژوراسیک و تا ۴۰ میلیون سال قبل برمیگردد. نام باستانی این منطقه هیرکانیا به معنای سرزمین گرگ ها بوده و از این رو این جنگل ها را جنگل هیرکانی می نامند. جنگل مرسی سی در استان مازندران و در بخش دودانگه شهر ساری و در نزدیکی روستای سنگده واقع شده و یکی از جاذبه های بکر طبیعت گردی و گردشگری استان محسوب می شود. فاصله ی زمانی سنگده تا تهران کم و بیش ۳ ساعت و نیم است و با ساری حدود ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد.

مسیر کوهستانی و جنگلی رسیدن به روستای سنگده درست مانند خود این روستا زیبا، غنی، با طراوت و بسیار فرح بخش است. از روستا تا ابتدای مسیر پیاده روی در جنگل راش ، جاده خاکی است که می توان برای پیمودن آن از ماشین های محلی استفاده کرد. در مسیر پیاده روی، درختان بلند قامت راش را می بینید که با آرایشی خاص در کنار یکدیگر صف کشیده اند، زمین پر است از برگ های سرخ و زرد، و پاییز منظره ای هزار و یک رنگ پیش چشمانتان به تصویر می کشد که از فرط زیبایی قابل توصیف نیست.

سهم ایران از جنگل کاسپینی یا هیرکانی 

در سال ۱۳۸۵ جمهوری آذربایجان درخواستی را مبنی بر ثبت جهانی جنگل کاسپینی یا هیرکانی به یونسکو ارائه کرد. اما با توجه به اینکه سهم این کشور  تنها ۲۰ هزار هکتار در مقابل سهم ۲ میلیون هکتاری ایران از این جنگل  هاست، ثبت جهانی این اثر به تنهایی به نام آذربایجان ممکن نیست. پس از آن مقامات فرهنگی ایران پیشنهادی را مبنی بر ثبت مشترک این اثر طبیعی به آذربایجان ارائه دادند . تاکنون این امر به دلیل اختلافات دو طرف میسر نشده است.

از جمله اینکه علی‌رغم قوانین یونسکو مبنی بر ثبت اسامی کشورهای دارای آثار تاریخی و طبیعی مشترک به ترتیب حروف الفبا در اسناد مکتوب، ایران مخالف ثبت نام آذربایجان پیش از نام ایران در سند این اثر است؛ چرا که سهم ایران از این جنگل ها آنقدر بیشتر از جمهوری آذربایجان است که ثبت اسامی به ترتیب حروف الفبا غیر منطقی به نظر می رسد.

در نزدیکی جنگل راش مازندران، با درختانی که ارتفاع آنها به ۴۰ متر هم می رسد، جاذبه های طبیعت گردی دیگری نیز وجود دارد که در بین آن ها می توان به دریاچه شورمست ، جنگل ارفع ده و سایت ستاره نگری آلاشت اشاره کرد. به شما پیشنهاد می کنیم اگر فرصت کافی دارید حتما از این جاذبه ها نیز بازدید کنید.

موقعیت هتل

دیدنی‌های نزدیک

هتل‌های نزدیک