قلعه ی روتاس پاکستان

قلعه ی روتاس پاکستان

شرح

قلعه ی روتاس قلعه ای متعلق به قرن شانزدهم است که در نزدیکی شهر جلوم در استان Punjab پاکستان واقع شده است. این قلعه در زمان سلطنت شر شاه سوری بین سالهای 1541 تا 1548 ساخته شده است. قلعه همچنین برای سرکوب قبایل محلی گاخار منطقه پوتحار طراحی شده است. قبایل گاخار متحدین امپراتوری مغول بودند و از به رسمیت شناختن شجاعت شر شاه سوری امتناع ورزیدند.

این قلعه یکی از بزرگترین و عالی ترین در شبه قاره است. قلعه روتاس هرگز به زور مورد هجوم قرار نگرفت ، و بطور چشمگیری همچنان دست نخورده زنده مانده بود. این قلعه به دلیل داشتن دیوارهای دفاعی بزرگ و چندین دروازه یادبود مشهور است. قلعه روتاس در سال 1997 توسط یونسکو به عنوان میراث جهانی به دلیل “نمونه ای استثنایی از معماری نظامی مسلمانان آسیای میانه و جنوبی” درج شده است.

جایگاه قلعه روتاس پاکستان

قلعه روتاس بر روی تپه ای مشرف به فلات Pothohar ساخته شده است.این قلعه در هشت کیلومتری جنوب جاده بزرگ ترانک قرار دارد. این شهر تقریباً 16 کیلومتری NW از جلوم است و در نزدیکی شهر دینا واقع شده است. تقریباً 3 کیلومتر با Khukha فاصله دارد. جاده تاریخی شهرک اعظم یک بار در مجاورت دیوار بیرونی قلعه گذشت.

قلعه روتاس بر روی تپه ای مشرف به یک دره ساخته شده است که رودخانه کوهان با یک جریان فصلی به نام پارنال خاس در محدوده تیلا جوگیان قرار دارد. این قلعه حدود 300 فوت بالاتر از محیط اطراف خود است. این ارتفاع از سطح دریا 2660 فوت است و مساحتی برابر با 12.63 هکتار دارد. این قلعه توسط شاه شاه سوری ، بنیانگذار امپراطوری سور سفارش داده شد. این قلعه به منظور جلوگیری از پیشرفت امپراتور مغول ، همایون ، که به دنبال شکست در نبرد كاننوژ به ایران تبعید شده بود ، طراحی شده است.

دستور ساخت قلعه روتاس پاکستان 

این قلعه یک موقعیت استراتژیک بین منطقه کوهستانی افغانستان و دشت های پنجاب در اختیار دارد و برای جلوگیری از بازگشت امپراتور مغول به هندوستان قرار داشت. این قلعه همچنین برای سرکوب قبایل محلی گاخار منطقه پوتحار طراحی شده است. قبایل گاخار متحدین امپراطوری مغول بودند و از به رسمیت شناختن شجاعت شر شاه سوری امتناع ورزیدند. سرچشمه این قلعه به سلسله سور برمی گردد ، جایی که امپراطور شر شاه سوری دستور داد این قلعه پس از پیروزی وی بر امپراتور مغول همایون ساخته شود. ساخت قلعه در سال 1541 آغاز شد. این امر در درجه اول به عنوان دفاع در برابر مغول ها ساخته شده است.

این قلعه در دوره مغول مورد استفاده قرار گرفت ، و تقریباً به طور مداوم تا سال 1707 مورد استفاده قرار گرفت ، اگرچه از طرف حاکمان مغول محبوب نبود ، زیرا فاقد باغ های بزرگ و نوعی معماری عالی است که در قلعه های دوره مغول ، مانند قلعه لاهورمشاهده می شود. نادر شاه حاکم افشاری در هنگام حمله به امپراتوری مغول در این قلعه اردو زد.

همچنین حاکم افغانستان احمد شاه عبدالی از قلعه در سفرهای خود در پنجاب در روزهای فروپاشی امپراتوری مغول استفاده کرده بود. قلعه روتاس مساحتی به مساحت 70 هکتار ، توسط 4 کیلومتر دیوار که محصور شده توسط 68 برج سنگر و 12 دروازه محصور شده است ، پوشیده شده است.

این قلعه تقریباً مثلثی به شکل نامنظم تشکیل می دهد و خطوط تپه ای که بر روی آن ساخته شده است را دنبال می کند. گوشه شمال غربی قلعه توسط یک دیوار به طول 533 متر از قسمت دیگر قلعه پوشانده شده است. بخش محصور شده به عنوان ارگ نخبگان عمل می کرد و از شدت محافظت بیشتری برخوردار بود. بخش محصور شده مکان بسیاری از برجسته ترین آثار قلعه است. دروازه لنگرخانی قلعه به درون ارگ باز می شود ، اما در واقع تله ای است که در خط مستقیم آتش از زیرزمین های قلعه قرار دارد.

منبع : ویکی پدیا

 

 

 

موقعیت هتل

دیدنی‌های نزدیک