برج پتروناس مالزی

برج پتروناس مالزی

شرح

برج‌های دوقلوی پتروناس از بلندترین آسمان خراشهای جهان هستند که در شهر کوالالامپور در کشور مالزی قرار گرفته‌اند. برجهای دوقلو با احتساب آنتن بالای برجها، ۴۵۲ متر ارتفاع دارند. تعداد طبقات هر برج ۸۸ طبقه است و جمعاً ۷۸ آسانسور در این دو ساختمان فعال هستند. این دو برج از زیر توسط مرکز خرید سوریا به هم وصل هستند. همچنین پلی طبقات ۴۱ و ۴۲ این دو برج را به هم متصل می‌کند. ارتفاع این پل از سطح زمین ۱۷۵ متر و طول آن ۵۶ متر است.

ساخت این برج ها

کار ساخت برج پتروناس مالزی از سال ۱۹۹۵ شروع شد و در زمانی کوتاه در سال ۱۹۹۸ به اتمام رسید. دولت مالزی ساخت این برجها را به عنوان نماد پیشرفت اقتصادی این کشور در دستور کار خود قرار داد. امروزه برج‌های دوقلو پتروناس به یکی از نمادهای اصلی کوالالامپور و مالزی تبدیل شده‌اند.

بتن ریزی در محل احداث برج ها- که از آن به عنوان بزرگترین و طولانی ترین فرایند بتن ریزی در تاریخ مالزی یاد می شود – با ریختن 13200 متر مربع بتن مسلح طی مدت زمان 54 ساعت صورت گرفت.

این برج های دوقلو دارای 88 طبقه و 78 آسانسور است و تا قبل از سال 2004 بلندترین سازه ساخت بشر در دنیا به شمار می رفت.

بازدید از برج پتروناس مالزی

بازدید از برج پتروناس مالزی در برخی روزهای خاص هفته، از ساعت 9 صبح تا 9 شب با پرداخت ورودیه (حداکثر 25 دلار برای بزرگسالان) امکان پذیر است. این بلیط ها محدود هستند و روزانه فقط نصیب 1000 نفر می شود.

برج پتروناس مالزی در طبقات 41 و 42 توسط یک پل هوایی (skybridge) به هم متصل شده اند. این پل که از جنس شیشه ساخته شده، ارتباط دو ساختمان را به شکلی زیبا با هم فراهم می کند.

هنگام برخورد باد با یک برج، ساختمان مانند بادبان قایق عمل می‌کند. برای این‌که ساختمان بتواند نیروی باد را تحمل کند، باید به قدری انعطاف‌پذیر باشد که بتواند مقداری از نیروی باد را جذب کند و در عین حال به اندازه کافی مستحکم باشد تا آسیبی نبیند. 

این پل بزرگترین پل در نوع خود در جهان است و از طریق آن می توان، مناظر دلفریبی از نمای کلی شهر پرزرق و برق کوالالامپور را تماشا کردمعمار این بنا سزار پلی می باشد.

شایان ذکر است به دلیل نزدیکی برج پتروناس مالزی به مرکز نمایشگاههای مالزی (KLCC) این برجها نیز به اشتباه به برجهای KLCCمعرفند به شکلی که در سرتاسر جاده‌های مالزی، تابلویی که شما را به سمت این برجها هدایت می‌کند و عکسی از برجها را نیز داراست به این برجها با همان نام KLCC اشاره مینماید.

برج پتروناس مالزی توسط ژاپنی‌ها و کره‌ای‌ها – هر کدام یکی از برجها – طی مسابقه‌ای برای تکمیل پروژه ساخته شده‌اند و سپس دو برج با پلی به هم متصل شده‌اند. این برجها جزو بلندترین برجهای دوقلوی دنیا به شمار می‌روند.

مجتمع خرید بزرگ سوریا

در طبقه پایین برج پتروناس مالزی مجتمع خرید بزرگ سوریا قرار دارد. البته به توریستها خرید از این مجتمع به دلیل گرانی برخی اجناس در آن توصیه نمی‌شود. در طبقه پایین KLCC آکواریم زیبایی قرار دارد که در آن شما از دالان شیشه‌ای زیر آب کوسه‌ها و سفره ماهی‌های غول پیکر را از نزدیک خواهید دید. نمایندگی شرکت سونی و اغلب مارکهای لباس شاید از مراکز دیدنی این برج باشند. در طبقه بالای فروشگاههای برج سینما و فروشگاه کتاب بزرگی قرار دارد. موزه آثار هنری این برجها نیز شایان توجه است.

ساختار پیچیده برج‌های دوقلوی پتروناس، نمونه ای از تلاش و همکاری تنگاتنگ معماران و مهندسان سازه در تحقق بخشیدن به رویای تسخیر آسمان محسوب می‌شود. مسلماً با پیشرفت تکنولوژی، رویای ساخت آسمان‌خراش‌هایی جامه عمل به خود خواهد پوشید که حتی در تصور بشر کنونی نیز نمی‌گنجد. شاید بتوان گفت چالش آینده، خلق ساختمان‌ های بلندتری باشد که در عین برخورداری از تکنولوژی پیشرفته، هم زیبا و باوقار باشند و هم به قصد خدمت به مردم و ارتقاء محیط شهری ساخته شده باشند.

موقعیت هتل

دیدنی‌های نزدیک

هتل‌های نزدیک