
باغ پاویون گوئل بارسلون
شرح
یکی دیگر از جاذبه های دیدنی بارسلون ، باغ پاویون گوئل است. گوئل ،کارآفرین، تاجر و سرمایهدار سرشناس بارسلون بود که یکی از دوستان آنتونی گائودی» معمار برجسته و نابغه کاتالان بود. در سال ۱۸۸۳ گوئل تصمیم میگیرد تا باغ پدریاش را گسترش دهد. این نخستین باری است که گائودی به طور جدی از سوی گوئی دعوت به کار میشود. گائودی عمارت سردر ورودی و باغ ورودی را طراحی میکند و این عمارت در اواخر قرن نوزدهم به عنوان اقامتگاه تابستانی توسط خانواده گوئل استفاده میشود.
الهامات مذهبی
برخلاف الهامات مذهبی که در اغلب کارهای گائودی در سالهای بعدی میبینیم، طراحی این اثر او از اساطیر یونانی الهاماتی گرفته است. در اساطیر یونان، هِسپِریدها، سه دختر یا سه پری یا سه حوری هستند که ماموریت مراقبت از سیبهای طلایی باغ هِرا را برعهده دارند. اما از آنجا که هرا به آنها اعتماد کامل ندارد، اژدهایی را نیز با نام لادون برای مراقبت از این باغ مامور میکند.
لادون در ماجرای ۱۲ مرحله مبارزهای
لادون در ماجرای ۱۲ مرحله مبارزهای که هرکول انجام میدهد، کشته میشود تا سیبهای طلایی به هرکول برسد. حال، گائودی با الهام از این داستان، سردر ورودی این باغ را به شکل اژدهایی بزرگ ساخته که از باغ مراقبت میکند. درست در کنار این در (که ورودی کالسکه و ماشین بوده) ستونی آجری قرار میدهد تا تداعیگر درختهای باغ و سیبهای طلایی آن باشد. در داخل باغ نیز سردیسی از هرکول میسازد تا دِیناش را به طور کامل به این داستان اسطورهای ادا کند. البته باید در خاطر داشت که این داستان، الهامبخش شاعر کاتالان «وِرداگوئر» برای سرودن یک شعر بوده و گائودی در واقع از شعر او الهام گرفته است. امروز همچنان میتوان از بخشهایی از بقایای این باغ بازدید کرد. اما باغ خانواده گوئل چند پاره شده و تنها وسعتی در حدود یکچهارم از آن باقی مانده است.
باغ پاویون گوئل بارسلون
بخشی از باغ، اکنون گذرگاه خیابان معروف بارسلونا یعنی دیاگونال شده است و بخشی دیگر از آن به باغ سلطنتی اختصاص یافته که اتفاقا سردیس هرکول امروز در داخل باغ سلطنتی واقع شده است. یکی از سردرهای دیگر باغ نیز به صورت تک و تنها در آن سوی خیابان دیاگونال، دور از باغ همچنان پابرجاست. اما چیزی که بیشتر از خود این عمارت معروف شده، درب ورودی و نردهی آهنی شبیه اژدهای این دروازه است که ناخودآگاه نگاه عابران را به سمت خود میکشاند.
این مکان که آن را با نام «فینکا گوئل» (Finca Güell) به معنی «دارایی گوئل» نیز میشناسند، 2 ساختمان را در برمیگیرد که به وسیلهی دروازهای آهنی به هم متصل هستند و از عناصر فانتزی و تخیلی و یک مدال برای دکور آن استفاده شده و حرف اول نام گوئل یعنی G را میتوان بر روی آن مشاهده کرد. امروزه هزاران توریست از این مکان ریبا دیدن میکنند.