
روستای اونار مشگین شهر
شرح
روستای اونار مشگین شهر
اردبیل یکی از شهرهای مهم و باستانی ایران است که در طول تاریخ ماجراهای بسیاری را تجربه کرده است و همین امر موجب شده تا آثار و دیدنیهای گوناگونی از دورانهای تاریخی مختلف در این شهر به یادگار باقی بماند. این شهر دارای روستاهای زیادی میباشد که یکی از آنها روستای اونار که یکی از زیباترین روستاهای استان اردبیل و در ردیف روستاهای هدف گردشگری این استان قرار دارد.
جاذبه های گردشگری روستای اونار مشگین شهر
در این روستا علاوه بر طبیعت بکر و زیبا شاهد تاریخی دیرینه نیز هستیم. هماکنون روستاهای نمونه گردشگری اردبیل با تلفیق فرهنگ و سنن بومی با جاذبههای سحرانگیز طبیعت به مقصد گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است. «اُنار» روستایی است از توابع دهستان لاهرود که در بخش مشگین شرقی شهرستان مشگینشهر استان اردبیل واقع است. این روستا در ۲۴ کیلومتری مشگینشهر واقع شده است.
تاریخچه روستای اونار
قدمت این روستا به دورههای بسیار دیرینه میرسد. مردم آن به زبان ترکی سخن میگویند و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند. روستای اونار بر روی تپهای ساخته شده که در دو سوی آن رودخانه «اونارچای» جاری است و بر اثر آبیاری این رودخانه، باغهای سرسبز و مراتع دلانگیزی در خود روستا و اطراف آن به وجود آمده است. رودخانه اونارچای از دامنه کوه سبلان سرچشمه میگیرد و غیر از باغات و مراتع روستای اونار، زمینهای چند روستای اطراف را هم سیراب میکند. جنگلها و درختهای موجود در روستای اونار مشگین شهر زیبایی خاصی به این منطقه داده است.
رودخانه نزدیک روستای اونار
رودخانه نزدیک روستای اونار نیز زیبایی این روستا را دوچندان کرده است و یکی از جاذبههای گردشگری روستا محسوب میشود. درخت چنار روستای اونار قدمتی هزار و ۲۰۰ ساله دارد. درخت کهنسال چنار که به نام بابا چنار در مرکز روستای اونار واقع شده است، چشم هر بینندهای را به خود جذب میکند. در روستای انار گورستانی تاریخی وجود دارد که سنگقبرهای متنوع آن از نظر شکل و جنس و نوشتههای متعدد جالب توجه است.
زیباترین این سنگها
زیباترین این سنگها عبارتاند از یک جفت سنگ قبر افراشته به ارتفاع۱/۶۲ متر که نوشتهای نیز دارد. گفته میشود وجه تسمیه نام «اونار» بدان علت است که در این روستا چندین آسیاب آبی وجود داشته که آثار آنها هنوز هم پابرجا است و اهالی این روستا و روستاهای اطراف برای آرد کردن گندم خود از این آسیابهای آبی استفاده میکردهاند و چون در زبان ترکی به آرد «اون» گفته میشود، استعمال کلمه اونار (آردها) سبب نامگذاری این روستا بوده است. راه اصلی رسیدن به این روستا از شهر لاهرود می باشد ولی از روستای فخر آباد در جاده مشگین ـ اردبیل نیز دسترسی به آن میسر می باشد. لاهرود در ۲۰ کیلومتری و فخر آباد در ۳۰ کیلومتری شرق مشگین شهر واقع شده است.