قله اورست

قله اورست

شرح

قله اورست

قله اورست ، بخشی از رشته کوه هیمالیا و قله آن بلندترین قله دنیاست. این کوه در کشور نپال قرار دارد و صعودکنندگان از این کشور برای فتح قله می روند ولی رشته کوه هیمالیا نه تنها در نپال بلکه در  تبت و چین هم امتداد دارد. کوه اورست 8 هزار و 848 متر از دریا (29.028 فوت) ارتفاع دارد.

برای اولین بار سال 1856 ارتفاع قله اورست که در آن زمان به نام قله 15 معروف بود حدود 8 هزار و 840 متر تخمین زده شد.

خوب است بدانید نام اورست برای اولین بار در سال 1865 از نام جرج اورست و علرغم مخالفت او و به توصیه اندرو واگ، رئیس ممیزی بریتانیا در هند از سوی انجمن سلطنتی جغرافیا انتخاب شد.

اورست در طول تاریخ همواره شاهد حضور گروه های کوهنوردان حرفه ای از سراسر دنیا بوده و هست. تاکنون راجع به فتح کشورهای مختلف نیز فیلم زیادی ساخته شده است و نام هایی با این کوه کوه گره خورده اند.

چه بسیار افراد و گروه هایی که برای صعود از این کوه جان خود را از دست داده اند و چه بسیارتر که با این کوه صاحب نام و شهرت شده اند.

نام های محلی

اورست پیش از اینکه به این نام خوانده شود در زبان تبتی به نام «چومولونگما» به معنی مادر مقدس نامیده می شد . این نام برگزفته از نام چینی آن یعنی «ژومولانگما فنگ» به معنی مادر زمین بوده است. همچنین در برخی از گزارش های به جا مانده از اواسط قرن 19 میلادی نام این کوه با عنوان های دئودونگا به معنی کوه مقدس هم آمده است.

مسیر های صعود

برای صعود به اورست دو مسیر وجود که یکی از دامنه های شمالی آن در تبت و دیگری از دامنه های جنوبی در نپال قرار دارد. مسیر دوم اغلب چون ساده تر بوده بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.

اولین فتح موفق توسط تنزینگ نورگای و ادموند هیلاری در سال 1953 از همین مسیر انجام شد و تا 1996 نیز نخستین مسیر از بین 15 مسیر برای رسیدن به قله اورست بود.

در بین این دو مسیر شمالی و جنوبی تعداد زیادی هم مسیرهای فرعی وجود دارد که کمتر مورد توجه و استقبال واقع شده اند.

زمان صعود نیز اغلب در ماه های می و قبل از بادهای موسمی و تابستان انجام می شود. صعودهایی که بعد از در ماه های سپتامبر و اکتبر و بعد از شروع وزش بادهای موسمی انجام شده اند خیلی با سختی همراه بوده اند.

حقایق جالب 

تاکنون هزاران بار اورست توسط افراد مختلف صعود شده است و از هر 100 نفری که برای صعود به این کوه می روند 4 نفر کشته می شوند.

در بین افرادی که موفق به صعود اورست شده اند  یک نابینا، زنی 73 ساله و یک نوجوان 13 ساله وجود دارد.

200 نفر که در بین راه کشته شده اند در همین کوه دفن شده اند.

پیرترین صعودکننده یک پیرمرد 80 ساله ژاپنی بنام «یوچیرو میورا»  است که سال 2013 موفق به این کار شد.

اورست با وجود 50 تن زباله ای که صعودکنندگان در آن باقی مانده در حال حاضر کثیف ترین کوه دنیا است.

صعود به این کوه بسیار هزینه بر است و حدود 65 هزار دلار خرج دارد.

موقعیت هتل

دیدنی‌های نزدیک