
ماولینونگ ، تمیزترین روستای آسیا
شرح
ماولینونگ ، تمیزترین روستای آسیا، هند با جمعيت بسيار زياد و خاك پهناورش سرزمين عجايب است. اين كشور علی رغم اينكه اكنون يكی از قدرت های نوظهور اقتصادی جهان است اما زندگی در روستاهايش و در هر نقطه از سرزمين وسيع اش هنوز سبك ابتدايی و سنتی اش را حفظ كرده است.
در هندوستان این سرزمین عجیب، روستاهایی وجود دارند که هرکدام به دلیل خاصی معروف شده اند. هند دارای روستاهای بسیار زیبایی است. بنابراین، پیشنهاد می کنیم دفعه بعدی که به هند سفر می کنید، کمی شیوه را عوض کنید و این مکان های گرانبها را ببینید.
شما قبل از رفتن به آنجا هرگز نخواهید فهمید که چشم های کنجکاو مردم محلی به شما چه می گویند و در طبیعت هند چه چیزی انتظارتان را می کشد. روستای ماولینونگ در هند قرار دارد و به خاطر استفاده نکردن از پلاستیک، باغهای زیبا و تمیزی خیابانها و خانههای روستا، عنوان تمیزترین روستای آسیا را از آن خود کرده است. نخست وزیر هند، نارندرا مودی، از این روستای بکر و طبیعی بهعنوان الگویی الهامبخش برای سایر نقاط کشور یاد کرده است.
او میگوید: خیلی خوشحال شدم وقتی فهمیدم روستایی در مگالایا وجود دارد که مردمش با همه وجود و مشتاقانه، سالها آن را تمیز نگهداشتهاند. به نظر میرسد تمیز نگهداشتن روستا به عادتی برای ساکنان آن تبدیل شده است.
به همین دلیل میتوان این روستا را بهعنوان نمونهای از تلاش دستهجمعی برای پاکیزه کردن روستا تلقی کرد و از آن برای ارتقای کمپین «ماموریت پاکیزگی هند» استفاده کرد که به منظور پاکیزگی کشور تا سال 2019 به مناسبت صد و پنجاهمین سالروز تولد مهاتما گاندی (از طرفداران پاکیزگی و بهداشت در هند) به راه افتاده است.
افزایش استفاده از توالت در مناطق روستایی هندوستان، یکی از اهداف این کمپین بهشمار میرود، درست همانند روستای ماولینونگ که در خانه هر روستایی یک توالت وجود دارد و اهمیت پاکیزگی عمیقا در فرهنگ روستا جا افتاده است و در همه جا و همه کس دیده میشود. کل روستا تقریبا از انرژی پاک و عمدتا انرژی خورشیدی استفاده میکنند و گروهی از باغبانان به رسیدگی و نگهداری از گلها و گیاهان زیبای کنار جادهها و کوچهها میپردازند. این روستا در سال 2004 تیتر خبرها شد، چراکه مجله دیسکاور در مقالهای این روستا را بهعنوان تمیزترین روستای آسیا معرفی کرد.
در این مقاله آمده بود که درختچههای بامبو و جارو در دو طرف خیابانها رشد کردهاند و به نقل از یکی از ساکنان روستا گفته بود که این روستا از 14 سال قبل عاری از پلاستیک است. علاوه بر این، سنت باغداری نسل به نسل در این روستا منتقل میشود.
در حال حاضر این روستا با مزایا و معایب گردشگری دست به گریبان است و در عین حال برای حفظ ماهیت روستا که عامل اصلی جذب گردشگر بوده است تلاش میکند. اعضای شورای روستا و گروههای دیگر گرد هم آمدهاند تا به معضل هجوم گردشگران رسیدگی کنند و راهکارهایی برای این منظور پیدا کردند که میتوان به قرار دادن سطلهای زباله از جنس بامبو در هر گوشه خیابان، جارو کردن روزانه خیابانها با کمک روستائیان، کمپوست زبالهها و استفاده از آن در کشاورزی روستا اشاره کرد.
در این روستا ساخت خانههای بیش از دو طبقه ممنوع شده است تا خدشهای به چشمانداز روستا وارد نشود. منحصر به فرد نگهداشتن روستا اهمیت زیادی برای اهالی آن دارد و از آنجا که قانون، امکان احداث تفرجگاه در این مکان را بسیار دشوار کرده است، کنترل تراکم و گردشگری محلی در اختیار شورای روستا قرار دارد.
باغبانی بخش جداییناپذیر از سنت روستا بهشمار میرود و گردشگران در بدو ورود به روستا با تابلوی «به ماولینونگ (باغ خود خدا) خوش آمدید» مواجه میشوند. مردم روستا اکثرا مسیحی هستند و سالیان سال است که در خانه هر یک از آنها باغهای شخصی زیبایی وجود دارد.