
معرفی فستیوال بین المللی فیلم لوکارنو سوییس
شرح
فستیوال بین المللی فیلم لوکارنو سوییس
هر ماه اوت بیش از 160٬000 طرفدار سینما و همچنین 1000 روزنامه نگار و 3٬000 نفر از کارشناسان فیلم در شهر کوچکی به نام لوکارنو با فرهنگ سوئیس ایتالیای گرد هم می آیند و به مدت 11 روز تبدیل به پایتخت سینمای ائتلافی جهان می شود. فیلم های لوکارنو هیچ مرز جغرافیایی، موضوعی و سبکی ندارد و انواع فیلم ها و فرمت های مختلف در آن نمایش داده می شود. فستیوال بین المللی فیلم لوکارنو با تاریخ طولانی اش جایگاه ویژه ای در بین جشنواره های مهم سینمایی دنیا کسب کرده است.
هر ساله در ماه آگوست، حدود 190 هزار نفر از علاقه مندان سینما، 3700 سینماگر شهر کوچک سوئیسی- ایتالیایی لوکارنو را که درست در قلب اروپا واقع شده اشغال می کنند . لوکارنو که از نظر جغرافیایی در مرز سه فرهنگ ایتالیایی، آلمانی و فرانسوی زبان واقع شده، با مخاطبانی که فرهنگ این ناحیه از کشور سوئیس را بازتاب می دهند، موقعیت ویژه ای برای فستیوال بین المللی فیلم لوکارنو ایجاد کرده است.
تاریخ طولانی گفتگوی بین اقوام و ملت ها در این شهر، این جشنواره را تبدیل به مکانی ایده آل برای توسعه سینماهای ملی در سراسر جهان کرده است. لوکارنو هیچ مرزی ندارد، نه از نظر جغرافیایی، نه مضمونی و نه سبکی است و پذیرای همه گونه فیلم در بخش های مختلف می باشد. تمایز جشنواره بین المللی فیلم لوکارنو از سایر جشنواره ها را می توان در میدان رنسانس که هر شب بیش از 8000 تماشاگر را در خود جمع می کند جستجو کرد.
مرکز برگزاری جشنواره
سالن کاخ پیاتزا که هم مرکز برگزاری جشنواره است و هم محل نمایش فیلم ها، با پرده ی نمایش بسیار بزرگش یکی از بزرگترین و بهترین سالن های روباز سینما در اروپاست. نگاهی به برنامه های جشنواره لوکارنو خود نمایانگر مخاطبان این جشنواره نیز هست: متنوع، کنجکاوی برانگیز، آزاد، و آماده برای هر نوع تجربه. تماشاگران جشنواره لوکارنو در کنار فیلمسازان، تهیه کنندگان و بازیگران گفتمانی واقعی را تجربه می کنند و هر روز گزیده ای از آثار پیشرو را که نمایانگر رویکردی تازه در سینمای مستقل است به تماشا می نشینند. بخش بین الملل جشنواره، سفری اکتشافی را در کشورهای مختلف پی می گیرد و پذیرای فیلمسازانی است که در تلاشند صدایشان را به جایی برسانند. این جشنواره فرصتی است هم برای بروز اولین بارقه های استعدادهای جوانان و هم چالشی برای فیلمسازان تثبیت شده تا بتوانند در راه خود تداوم داشته باشند.
داوران این فستیوال
تماشاگران حاضر در پیاتزا همچنین بزرگترین هیات داوران روی زمین را تشکیل می دهند! آن ها هر سال با آرایشان برنده جایزه ویژه Prix du Public را انتخاب می کنند. در بخش مسابقه بین الملل این جشنواره، آثاری از سینمای معاصر جهان به نمایش در می آید که در آن جوانترها شانه به شانه ی فیلمسازان تثبیت شده به رقابت می پردازند. هیات داورانی متشکل از هفت نفر، مسئولیت انتخاب بهترین فیلم از بین 20 فیلم بلند بخش مسابقه را بدون توجه به فرمت فیلم ها، برای دریافت جایزه ی معروف یوزپلنگ طلایی بر عهده دارند.
فیلمسازان حاضر در بخش مسابقه، فیلم هایی را با رویکردی خلاقانه و پیشرو در زمینه فرم یا محتوا که پیچیدگی های زندگی معاصر و خود سینما را به چالش می کشد به نمایش می گذارند. این بخش با حدود 20 فیلم (بالای 30 دقیقه) مستند و داستانی، فضایی برای کشف جدیدترین فیلم ها فراهم می کند. جایزه اصلی این جشنواره «یوزپلنگ طلایی» نام دارد و به بهترین فیلم در بخش اصلی بینالمللی داده میشود.