
معرفی کیمونو ژاپن
شرح
کیمونو ژاپن
ژاپن پر از نقاط شگفت انگیزی است که میتواند به سادگی بازدیدکنندگان را شگفت زده و مسحور کند؛ از قلعههای تاریخی گرفته تا منظرههای پر گل و نماهایی عجیب و غیر معمول که انگار در کشور دیگری قرار دارند. ژاپن کشوری است واقع در اقیانوس آرام که به سرزمین آفتاب تابان شهرت دارد. مردم این کشور تا به امروز فرهنگ و نگرش خاص خود را حفظ وآن را به سبکی بسیار دوست داشتنی با دنیای مدرن ترکیب کردهاند. این کشور جذابیتهای طبیعی و انسانی بیشماری دارد که آن را در میان بهترین مقصدهای تفریحی جهان قرار میدهد. یکی از شناخته شده ترین نوع پوشاک و در واقع سنتیترین لباس رسمی مردم ژاپن ، کیمونو میباشد.
کیمونو، جامهای سرتاسری دارای آستینهای بلند و گشاد است و تا ساق پا را میپوشاند. امروزه، بیشتر زنان کیمونو میپوشند؛ آن هم در موقعیتهای اجتماعی خاص. هنوز نیز عدهای از زنان و حتی مردان مسن از کیمونو به عنوان لباس روزانه خود استفاده میکنند، اما استفاده اصلی کیمونو در مراسم چای ژاپنی و عروسی است. طبق اطلاعات بدست آمده از نقاشی ها و منابع مکتوب، لباس دربار ژاپن در زمان باستان کاملا مشابه لباس دربار چین بوده است. کیمونو از فرهنگ چین در سده 5 (میلادی) نشات میگیرد و از دوران موروماچی در ژاپن شایع شد. در دورهی سلسلهی کوفان که یک امپراطوری چینی بوده، به دلیل مهاجرت زیاد از چین به ژاپن و سپس جنگهای شدید دو کشور با یکدیگر، فرهنگ این دو با یکدیگر ادغام شد. اصالت کیمونو از لباسی به اسم هانفو که به افتخار خاندان وو wu نامگذاری شده بود، برداشته شده است.
طراحی کیمونو
واژه ”كيمونو“ در زبان ژاپني به معني پوشاك، جامه، تنپوش، لباس و چيزهاي پوشيدني است. كيمونو لباس سنتي ژاپن است و طرح و شكل آن طي دوره هاي تاريخ اين سرزمين تغييرات چشمگيري داشته است كه نشانگر اهميت و نگرش جامعه و فرهنگ هر دوره به اين پوشش است. آنچه امروزه مردان و زنان و كودكان ژاپني به اسم كيمونو ميپوشند تفاوت بسياری با كيمونوهای اوليه دارد. كيمونو به عقيده بسياري از ژاپنيها زيباترين گنجينه ملی كشورشان است.
طراحی کیمونو (به شکل حرف «تی» انگلیسی، با درزهای مستقیم و سبک جمعبندی شده در اطراف) در طول قرنها تغییر اندکی داشته است، اما طراحی الگوهای آن کلاً داستان دیگری است. همانند سایر موارد پوشیدنی ژاپنی، طراحی کیمونو نیز از لحاظ تاریخی معنای خاصی دارد. جزییات موجود در هر کیمونو مانند قلابدوزی فراوان یا منسوجات چاپی نشان دهنده نکتهای در مورد جنسیت (مذکر یا مؤنث بودن) فردی که آن را میپوشد، ثروت و حتی موقعیت اجتماعی او است.
در نیمه دوم قرن بیستم، استفاده از کیمونو در موقعیتهای روزمره به مراتب کمتر شد. این موضوع به خاطر اشغال مستقیم آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم و آمریکایی شدن فرهنگ ژاپن بود. اگرچه هنوز کیمونو برای موقعیتهای ویژه و جشنها پوشیده میشود، اما بیشتر تبدیل به یک نماد فرهنگی شده است تا یک پوشش روزمره. میتوان گفت امروزه کیمونو به عنوان یادگاری از ماهیت اصیل ژاپنی در دوران اوج «جهانی شدن» است. این روزها، کیمونوهای قدیمی و سنتی با وجود طرحها و الگوهای جدید دوباره زنده شده و خود را با سبک و مد روز تطبیق داده است.