
کوه کلیمانجارو تانزانیا | Kilimanjaro, Tanzania
شرح
کلیمانجارو تانزانیا یکی از استانهای کشور تانزانیا میباشد و مرکز این استان شهر موشی میباشد و کوه کلیمانجارو در این استان قرار دارد.این استان از سمت شمال و از سمت شرق با کشور کنیا هم مرز میباشد، همچنین از جنوب با استان تانگا و از جنوب غربی با استان مانیارا و از غرب با استان آروشا هم مرز میباشد.بر طبق نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن که در سال ۲۰۰۲ توسط دولت تانزانیا انجام شد جمعیت این استان بالغ بر ۱٬۳۸۱٬۱۴۹ نفر اعلام شدهاست.این استان امروزه کلیمانجارو نامیده میشود که نام این کوه برگرفته شده از بلندترین کوه قاره آفریقا یعنی کلیمانجارو گرفته شده است.
از شش شهرستان نام برده شده این استان چهار شهرستان بصورت سنتی محل اقامت قبیله چاگا میباشد و دو شهرستان دیگر نیز بصورت عمده محل اقامت افراد قبیله پیر میباشد.در دوران حکومت استعماری یعنی از اواخر قرن نوزدهم تا اواسط قرن بیستم این استان به دو شهرستان اصلی بنامهای شهر موشی و شهر پیر تقسیم شده بود که در شهر موشی اقوام چاگا در دامنه کوه کلیمانجارو اقامت داشتند و در شهر پیر که اقامتگاه قبیله پیر بود.
کلیمانجارو، بلندترین قله قاره آفریقا
کلیمانجارو، بلندترین قله قاره آفریقاست و با ۵۸۹۵ متر ارتفاع، آتشفشانی نیمه خاموش محسوب میشود که در کشور تانزانیا و در مرز این کشور با کنیا قرار گرفته است. این قله که تا یک قرن پیش با کلاهک برفی خود در آفریقای همیشه گرم و سوزان خودنمایی میکرد و به عنوان یکی از سمبلهای حیات در زمین قلمداد میشد، این روزها در میان مردم منطقه و بخصوص کارشناسان محیط زیست به نمادی آشکار از تغییرات جوی زمین تبدیل شده است.
به اعتقاد کارشناسان گرمای جهانی در ۲ دهه آینده، اثری از برفهای کلیمانجارو بر جا نخواهد گذاشت و تمامی لایههای برفی این کوه را از بین خواهد برد. در واقع شرایط آب و هوایی حاکم بر جهان به گونهای است که احتمالا باید بتدریج با افسانه برفهای کلیمانجارو خداحافظی کنیم. به این ترتیب به نظر میرسد بلندترین قله آفریقا در سال ۲۰۲۲ برای اولین بار در طول ۱۲ هزار سال گذشته از برف خالی میشود و چهرهای جدید و غمانگیز به خود میگیرد.
داستان ارنست همینگوی در مورد کلیمانجارو
کلیمانجارو پس از داستان کوتاه و مشهور ارنست همینگوی که سال ۱۹۳۸ نوشته شد به شهرت زیادی رسید. شخصیت اصلی داستان از این قله زیبا به عنوان قلهای «به پهنای سراسر جهان، بزرگ، بلند و زیر آفتاب بینهایت سفید» یاد کرده است. قلهای که به نظر میرسد با ادامه روند آب شدن یخهای آن بزودی همانند دیگر ارتفاعات آفریقا خشک خواهد شد و در آینده ای نه چندان دور تصاویر آن را تنها در عکسها و کتابها میتوان جستجو کرد.
در چنین شرایطی و با ذوب شدن برفهای کلیمانجارو که به بام آفریقا شهرت دارد، تانزانیا یکی از مهمترین منابع درآمد خود را از دست میدهد. منطقه کوهستانی کلیمانجارو که یکی از مهمترین مقاصد گردشگری شرق آفریقاست، به توریستها امکان میدهد تنها به فاصله ۵ روز کوهنوردی، ۲محیط گرمسیری و یخچالی را در کنار هم تجربه کنند و همین قابلیت استثنایی موجب شده تا سالانه بیش از ۴۰ هزار توریست روانه این منطقه شوند.