
کاخ های دیدنی استانبول
شرح
کاخ های استانبول
کاخ های استانبول | استانبول با تمام زیبای های که دارد یکی از جذاب ترین شهرها برای داشتن کاخ های قدیمی تا امروز است. در این مقاله میخواهیم شما را با تعدادی از این کاخ ها آشنا کنیم و شکوه و عظمت این بنا هارا به شما نشان دهیم.
کاخ عادله سلطان
در قسمت آسیای شهر بر روی تپه ها کاخ دیدنی عادله سلطان قرار گرفته است. این کاخ دختر محمود دوم سلطان عثمانی بوده است که توسط معروف ترین معماران آن زمان در سال 1861 برپا شده است. عادله سلطان بعد از فوت خانواده اش سعی کرد تمام امور زندگی را صرف خیریه کند. در آن زمان این بنا را تبدیل به مدرسه ی برای دختران کرد و در طول سالها مورد بازسازی قرار گرفته است و امروز جز کاخ های دیدنی شهر استانبول است.

کاخ بیلربی
در قسمت آسیای شهر استانبول میتوانید یک کاخ باشکوه را ببینید که نام آن بیلربی است. در این کاخ نشانه های معماری سرکیس بالیان نمایان است. این کاخ به فرمان سلطان محمود اول ساخته شد. و بعد از یک آتش سوزی در سال 1861 مجدد توسط بالیان بازسازی گردید. خیلی از سیاستمداران معروف دنیا از جمله محمدرضا شاه پهلوی در این کاخ اقامت داشته اند . امروزه بازدید از این کاخ هر روز به جز دوشنبه ها از صبح امکان پذیر است.

کاخ چیران
یکی دیگر از دیدنی ترین و خاطر انگیز ترین کاخ های زمان سرکیس بایلان کاخ چیران در منطقه ساحلی بوسفر و محله بشیکتاش است. این کاخ در منطقه ی آسیا شهر قرار دارد و به قسمت های زیادی از شهر اشراف کامل دارد. این کاخ در سالهای پایانی حکومت عثمانی مورد استفاده قرار میگرفت . متاسفانه در همان سالها کاخ دچار حریق شد و تا سالهای بعد بازسازی آن زمان برد. و به طور دقیق در سال 1991 بود که بازدید از این کاخ برای عموم آزاد شد.

کاخ دلماباغچه
سلطان عبدالمجید بود که دستور ساخت و طراحی این بنا را داد و معماران معروف ترک از خانواده ی بالیان ساخت و اجرا را بر عهده داشتند. ساخت این بنا در سال 1856 به انجام رسید. این کاخ محل زندگی شش شاه خاندان عثمانی بوده است. این کاخ برعکس بقیه کاخ های استانبول با معماری مدرن طراحی شده بود و بعد از انقلاب و تاسیس جمهوری ترکیه این کاخ برای رییس جمهور در نظر گرفته شد. مصطفی کمال پاشا معروف به آتاتورک در یکی از اتاق های این کاخ درگذشت.

کاخ ایهلامو
در مسیر آبراه گلدن هورن یک اقامتگاه معروف وجود دارد که در زمان سلطان عبدالمجید اول ساخته شد تا چند شبی را در این کاخ اقامت کند و بعد به محل کاخ بوسفر برود. سلطان به معمار مشهور بالیان دستور ساخت این کاخ زیبا را در منطقه بشیکتاش صادر کرد. به همین ترتیب کاخ ایهلامور ساخته شد و مورد استفاده قرار گرفت.

کاخ کوچوکسو
در زمان سلطنت عبدالمجید اول دستور ساخت کاخ کوچوکسو صادر گردید و نیگوگوس بالیان در سواحل بوسفر آماده طراحی و ساخت آن گردید. تمامی سنگ ها و آثار هنری و مبلمان در آن از ایتالیا آورده شد و بهترین متریال در ساخت این بنا استفاده شد. در سال 1996 بازسازی مجدد انجام گرفت و به روی عموم مردم باز شد.

کاخ تکفور
اگر بخواهیم یک کاخ با معماری منحصر به فرد بیزانسی را در استانبول به شما معرفی کنیم به نام تکفور برخواهیم خورد این بنا جز تنها کاخ های این سبک معماری در استانبول میباشد. این کاخ در منطقه آیوانسرا قرار گرفته است. و در حدو قرن سیزده میلادی ساخت آن انجام شده است. و بعد از فتح شدن شهر قسطنطنیه این کاخ به باغ وحش تغییر کاربری داد و مورد استفاده قرار گرفت.
و سالها بعد به کارگاه های سفال و سرامیک سازی تبدیل شد و در حال حاضر هم برای بازدید از آن باید مجوز های مختلف دریافت نمود.
