
جزیره سیسیل
شرح
جزیره سیسیل
جزیره خودمختار سیسیل که بزرگترین جزیره ایتالیا در شمال دریای زیبای مدیترانه محسوب میشود، یکی از زیباترین و درخشانترین جزیرههای این کشور تاریخی است که سالانه شماره بسیاری از عاشقان طبیعت را به خود جذب میکند. این بهشت مدیترانهای جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان فریبندهای دارد که هرکسی را در هرجای دنیا مجذوب خود میکند. این شبه جزیره زیبا که توسط تنگه مسینا از ایتالیا جدا افتاده و در جنوب این کشور واقع شده، بلندترین کوه آتشفشان فعال اروپا یعنی کوه آتنا را در خود جای داده است. این کوه نه تنها فعالترین آتشفشان اروپا بلکه یکی از فعالترین آتشفشانهای دنیاست. پایتخت و بزرگترین شهر واقع در این جزیره شهر پالرمو است.
سیکانرها قدیمیترین قومی بودهاند که در منطقه سیسیل سکنی گزیدند. اما این منطقه که موقعیت خاص استراتژیکی در دریای مدیترانه دارد، کمتر رنگ آرامش را در طول تاریخ به خود دیده است و همیشه مورد هجوم امپراطوریهای مختلف بوده است. فنیقیها اولین مردمان مهاجم نسبت به خاک این شبه جزیره بودهاند و پس از آنان در طی قرن هشت پیش از میلاد، یونانیها نیز به این جزیره مهاجرت کرده و شهرهایی مثل ناکسوس، مسینا، کاتانیا، سیراکوس، گلا و آگریگنت را بنا میکنند. سپس به ترویج فرهنگ و تمدن یونانی در این منطقه و غرب همت میگمارند و این جزیره مرکزی برای فعالیت آنان شد. پس از یونانیها، رومیها با پیروزی در جنگ پونی، سیسیل را به تسلط خود درآوردند و نام انبار غله ایتالیا را بر آن نهادند.
این جزیره در طی سالیان متوالی به دست گروهها و اقوام مختلف مورد هجوم و حمله قرار میگرفت تا اینکه یکی از قهرمانان ملی ایتالیا به نام جوزپه گاریبالدی که خود زاده نیس بوده، برای آزادی سیسیل دست به کار شد. وی ابتدا به جزیره کاپررا رفت و سپس با جلب توجه ناوگان انگلیسیها توانست بدون دادن تلفات در کرانههای سیسل مستقر شده و بلاخره سیسیل و ناپل را از زیر سیطره بیگانگان رها سازد. جمله معروف او که در آن زمان به یاران خود خطاب کرد هنوز هم در خاطره مردم این ناحیه نقش بسته است که گفته بود: “ما در اینجا یا ایتالیا را زنده میکنیم یا خودمان میمیریم.”
از جمله جاذبههای بسیار دیدنی این جزیره خود مختار میتوان به کوه زیبای آتنا، جزایر آیولین، تائورمینا، شهر زیبای پالرمو، شهر باستانی سیراکوز و بنای تاریخی بنای Villa Romana del Casale در حومه شهر پیاتسا آرمرینا را نام برد.