
لباس ساری هند
شرح
هند زادگاه طعم دهنده ها، خوراکی های خیابانی و مردمان هزار ملیتی است، کشوری شلوغ که همه جای آن سر و صداهای مختلف به گوش می رسد اما از جالب ترین نکاتی که در سفر به هند به نظر هر مسافری می آید نوع پوشش هندی هاست که آن قدر خاص و منحصر به فرد است که با استقبال زیادی در میان غیر هندی ها نیز رو به رو شده. هند از جمله کشورهای مهم دنیاست که همیشه نامش را در کتاب های تاریخ به عنوان یکی از ابر قدرت های جهان، از لحاظ صنعت و تجارت دیده ایم. در ادامه این مقاله میخواهیم به بررسی انواع لباس های هندی و لباس ساری هند بپردازیم.
تاریخچه لباس هندی ها
اگر در صفحات تاریخ در جستجوی لباس هندی ها باشیم خواهیم دید که سبک لباس پوشیدن مردمان هند همیشه منحصر به فرد و خاص بوده است. سرزمین هند، سرزمین عجیبی است. با دیدنی های جذاب و فرهنگی خاص که هر گردشگری را جذب می کند. فرهنگ پوشاک و سبک و سیاق لباس پوشیدن مردم هند را می توان بخشی از جذابیت های گردشگری این شبه قاره دانست.
لباسهای سنتی و لباس ساری هند
لباسهای سنتی هندی، بر اساس مناطق جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، فرهنگ و اقوام مختلف از منطقهای به منطقهی دیگر متفاوت است. هند یک کشور چند فرهنگی است. هر کدام از این فرهنگهای متفاوت تاریخ و سنتهای خود را دارند و قدمت آنها اغلب به هزاران سال پیش میرسد. از سویی دیگر، این فرهنگها دارای طیف متنوعی از عناصر فرهنگی هستند و در مسائلی مانند دین، زندگی سنتی، غذاهای روزانه و لباس با یکدیگر فرق دارند.
بدون شک نام ساری را تابحال بارها در جاهای مختلف شنیده اید و آنقدر معروف است که حتی شنیدن نام آن ما را به یاد هند و داستان هایش می اندازد. یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین لباس های زنان هندی، ساری است. ساری، تکه ای پارچه به طول 4 تا 8 متر و عرض 60 الی 120 سانتیمتر است که بر روی بدن در سبک های مختلف پیچیده شده است.
یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین لباسهای هندی
ساری یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین لباسهای هندی است که یونسکو این لباس را یکی از باارزشترین میراث فرهنگی هند در سراسر جهان معرفی کرده است. قدمت ساری به قرن دوم و یا حتی زودتر از آن برمیگردد و از ویژگیهای آن رنگهای مختلف، راحتی و خنک بودن است. جالب است بدانید امروزه ساری دیگر فقط محدود به هند نیست و این لباس نه تنها در هند بلکه در کشورهای دیگر دنیا هم توسط افراد زیادی پوشیده می شود. برای پوشیدن ساری باید در قسمت بالاتنه، لباسی آستین کوتاه پوشید و سپس ساری را به تن کرد تا لباس پوششی کامل را برای بانوان به ارمغان آورد.
البته این روزها قسمت بالاتنه ی ساری نیز قسمتی از همین لباس محسوب شده و به عنوان قسمتی از ساری به فروش می رسد اما در قدیم این دو قسمت جدا بودند. جالب است بدانید که پوشیدن ساری در هند به معنای فضل و بخشش آن فرد است، یعنی نوع پوشش باید ارتباط مستقیمی با خلق و خوی فردی که آن را می پوشد داشته باشد. برای کسانی که به پوشیدن لباس با الیاف طبیعی علاقه دارند، لباس های هندی بهترین انتخاب است چون مرغوب ترین نخ جهان در هند تهیه می شود و در تولید لباس به کار می رود. تنوع رنگی پارچه های هندی هم مثال زدنی است.
دنیای رنگ در لباس ساری هند
اگر به دنیای رنگ و لباس های رنگی علاقه دارید، یک فروشگاه لباس هندی می تواند متحیرتان کند. خوشبختانه این فروشگاه ها در تهران هم رو به افزایش هستند. در مراکز خریدی مانند تندیس تجریش و پرنیان میدان فاطمی فروشگاه هایی هستند که با بوی عود شما را دعوت به محصولات نخی هندی می کنند. در این فروشگاه ها اغلب محصولات هندی به جز ساری، به خصوص نمونه های گران قیمت ابریشمی در دسترس است. در دوخت لباسهای هندی نهایت دقت و ظرافت به کار گرفته شده و در نتیجه لباس هندی یکی از گران قیمتترین و زیباترین لباسهای جهان محسوب میشود. البته به دلیل گرانقیمت بودن برخی از این لباسها، صنعتگران و هنرمندان این عرصه روشی برای کاهش قیمت این لباسهای فاخر ارائه کردهاند.