قطب منار هند
شرح
قطب منار هند| Qutub Minar Delhi
قطب منار هند یکی از دیدنیهای هند ، در شهر دهلی نو واقع شده است و از دسته بناهای بزرگ این کشور بشمار می آید که 72 متر ارتفاع دارد و از399 پله ساخته شده است و از نمادهای معماری هندو – اسلامی به حساب می آید. این بنا در نزدیکی ایستگاه مترو در دهلی نو قرار دارد و بلندترین بنای آجری دنیاست. این مناره بزرگ که از دیدنی های دهلی نو بشمار میرود و به دستور سلطان معزالدین غوری از سلسله غوریان و توسط غلام ترک و سپهسالار او قطبالدین ایبک، که بعدها به پادشاهی رسید،
در ۱۱۹۹ میلادی بنیانگذارده شده و بعد توسط داماد او شمسالدین التتمش در ۱۲۳۰ م کامل شد و سپس بهوسیله فیروزشاه تغلق در سال ۱۳۱۶ م به پایان رسید. در سال ۱۳۶۸ م این بنا بهوسیله رعد و برق صدمه دید که توسط فیروزشاه و اسکندر لودی دوباره مرمت شد.
میراث جهانی یونسکو قطب منار هند
این بنای عظیم در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و هر ساله گردشگران بسیاری را جذب و چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند. پیش از این امکان بازدید از داخل منار بود ولی اکنون پس از چند خودکشی، ورود به داخل منار و بالارفتن از آن برای عموم ممنوع شده است
قطب منار هند
منار قطب از سنگ ساخته شده و شامل مسجد قوة الاسلام و موَذن خانه است که اولین عبادتگاه مسلمانان در هند است و توسط شخصی به نام قطبالدین ایبک در سال 1199 در جنوب شهر دهلی روی ویرانه های معبدهای آئین جینسیم بنا شد که در اثر ستون و نقاشی ها و نگارهای برجسته آن در داخل قسمت هایی از مسجد به چشم می خورد.
قطب منار دهلی نو شامل 5 قسمت است که به فاصله هر 2 طبقه با هم ، مدوری کمربند شکل دور تا دور آن قرار دارد. در هر کدام از طبقات کتیبه هایی که آیات قرآن و نام قطبالدین و دیگر پادشاهان و … روی آن حک شده وجود دارد. قطب منار دهلی نو، بلندترین برج در هند است و از بلندترین برج های آجری جهان، که با پله می توانید به طبقه آخر دسترسی پیدا کنید.
سنگ قطب منار دهلی
قطب منار دهلی از سنگ کوارتزی خاکستری، ماسهای قرمز و قهوهای روشن برای نمای این منار استفاده کردند که دو ردیف برج با سنگ مرمر سفید تزیین شده است. درون صحن اصلی مسجد یک ستون فلزی از آلیاژ خاصی قرار دارد که نه زنگ می زند و نه پوسیده می شود، از همین رو باعث شده این منار جذاب تر در نظر گردشگران تور هند جلوه کند و همچنین فضای سبز اطراف منار که با وجود پرندگان و سنجابها و … در لابه لای درختان، به عنوان یک پارک بزرگ خودنمایی می کند.