
شهر باستانی لیکیه ترکیه را بشناسید
شرح
سفر به آنتالیا برای بازدید از شهر لیکیه ترکیه
لیکیه ترکیه | لیکیه در منطقه ی رود دالامان از ناحیه غربی تا فاسلیس (Phaselis) درغرب آنتالیا مدرن قرار دارد که هم اکنون به شبه جزیره تکه (Teke Peninsula) نامیده می شود . شهر لیکیه در زمان روم جزو استان های امپراطوری بوده است . مردمان این شهر را لیکیان می نامند . در طول تاریخ باستان لیبی ها در مناطق کوهستانی ترکیه و آنتالیا خود را مخفی کردند تا بتوانند آزادی و استقلال را بدست آورند . جالب است بدانید شهر لیکیه همانند یک موزه می باشد و صنایع تاریخی که وجود دارد شبیه به موزه ی باز شده است . جنگل های زیبا و ساحل شبه جزیره به جذابیت لیکیه اضافه کرده است . اولین تاریخچه Lycia به 1200 سال قبل از میلاد در زمان قوم هتی ها (Hetites) برمی گردد .

بخشی از تاریخچه این قوم
اگر قصد سفر به لیکیه را دارید بهتر است با تاریخچه این شهر آشنا شوید تا زمانی که با خانه های قدیمی روبه رو می شوید از تاریخچه ، آگاهی قبلی داشته باشید .
آناتولی منطقه ای می باشد که مردم لیکیه در آن جا زندگی می کردند همچنین ایلیاد هومر و تاریخ هرودوت در تاریخچه آناتولی ثبت شده است . ایلیاد هومر در ادبیات یونانی ، مردم لیکیه رابه عنوان متحدان پریام (Priam) ثبت کرد . در قرن 5 قبل ازمیلاد در زمان جنگ های پارسی این شهر با ایرانیان متحد شدند و 50کشتی و ناوگان را برای کمک ارسال کردند . پارسی ها در سال ۵۴۶ قبل از میلاد لیکیه را به تسلط خود در آوردند . اگر به تاریخچه این شهر نگاهی بیاندازید متوجه خواهید شد که این قوم تحت فرماندهی امپراطور هایی چون : ایران ، روم ، یونان بودند و یکی از دلایل این سلطه ، دریانورد بودنشان که در جنگ ها بسیار استفاده می شد .

زبان مردم لیکیه ترکیه
زبان باستان این مردم هندو-اروپایی بوده است . آثاری که از این قوم مانده چند سکه می باشد که نشان دهنده این قومیت است . حروف الفبای لیکیه شامل ۲۳ حرف بی صدا و شش حروف صدا دار است . در زمان اشغال این قوم توسط ایرانیان در سال های ۵۰۰ تا ۳۰۰ قبل از میلاد کتیبه و نوشته هایی جا مانده است . بعد از مدت ها از ایرانیان جدا شدند و به یونیان پیوستند و بعد از آن زبان یونانی زبان رسمی مردم شناخته شد . در مقبره پایاوا (the Tomb of Payava) و ابلیسک زانتیان (Obelisk Xanthian) کتیبه هایی وجود دارد که خطوط نوشتاری لیکیه ترکیه در این آثارها وجود دارد .

آثار باقی مانده از قوم لیکیه ترکیه
در جنوب ترکیه آثار باستان های وجود دارد که نشان دهنده ی وجود این قوم در شهر بوده است . در لیکیه امروزی بیش از 1000 مقبره سنگی وجود دارد. وجود مقبره ها به اعتقادات مردم بر میگردد و مردم اعتقاد بر این داشتند که روح مردگان توسط موجودی افسانه ای به دنیای دیگر برده می شد . به همین دلیل اعتقاد داشتند مردگان خود را صخره ها دفن کنند . مراسم خاکسپاری مورد استقبال فرهنگ های ایرانی و یونانی قرار گرفت . آرامگاه سنگی در مقبره آمیتاس (Amyntas) در تلمسوس (Telmessos) مهمترین قوم های لیکیه هستند .

کجا به دیدن آثار لیکیه برویم؟
آثارهایی چون : زانتوس (Xanthoos)، لتون (Letoon)، ککووا-سیمنا (Kekova-Simena)، تلوس (Tlos)، میرا (Myra)، پینارا (Pinara)، پاتارا (Patara)، آریکاندا (Arycanda)، سیدیما (Sidyma) و کیانیا (Cyaneae) در منطقه های لیکیه ، تپه های سرسبز اطراف قرار دارد که بسیاری از این آثار ها در میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند .
