
نقش آلمان در جنگ جهانی دوم
شرح
نقش آلمان در جنگ جهانی دوم ، در سالهای منتهی به جنگ جهانی دوم، آلمان نازی بخشها یا تمامی اراضی تعدادی از کشورهای همسایه را با تهدید نظامی به سلطه خود درآورد. بدین ترتیب در سالهای ۱۹۳۸ و ۱۹۳۹ اتریش و تقریباً همه چکسلواکی ضمیمه آلمان شد. آلمان نازی با اتحاد جماهیر شوروی پیمان عدم تجاوز به امضا رساند و از روز ۱ سپتامبر ۱۹۳۹ تهاجم به لهستان را آغاز کرد.
مختصری درباره نقش آلمان در جنگ جهانی دوم
نقش آلمان در جنگ جهانی دوم بسیار عمده بود چون در واقع این آلمان نازی بود که با امضای توافق نامه با جماهیر شوروی و تهاجم به کشور لهستان آغازگر جنگ جهانی دوم در اروپا محسوب می شود،این تهاجم عموما آغازگر جنگ جهانی دوم در اروپا قلمداد میشود. تا ماههای نخست سال ۱۹۴۱، بیشتر اروپا تحت حاکمیت آلمان درآمد و این مناطق توسط حکومتهایی تحت عنوان رایشکومیستاریات قرار گرفتند.
در دوران سلطه آلمان بر اروپا، میلیونها نفر شامل یهودیان و سایر افرادی که مورد علاقه دولت نبودند، در آینزاتسگروپن، جوخههای مرگ، جان خود را از دست دادند.بسیاری دیگر زندانی شدند و تا زمان مرگ از آنها کار کشیده شد و در اردوگاههای مرگ و کار اجباری جان خود را از دست دادند؛این نسلکشی به هولوکاست معروف است.
جنگی که کشته شدگان زیادی برجای گذاشت، و در آخر با شکست آلمانی ها و ژاپنی ها وموفقیت نیروهای متفقین به پایان رسید .اگرچه این جنگ به نواحی بسیاری از دنیا منتقل شد، اما اغلب کشورهای گرفتار، کوشش مشترکی برای پایان دادن به دشمنی قدرتهای خود به نمایش گذاشتند.
درمیانه قرن بیستم با شروع جنگ جهانی دوم دنیا را درتاریکی کامل فرو رفت. جنگ جهانی دوم به شکل مؤثر دنیا را ازسال ۱۹۳۹ الی ۱۹۴۵ تعطیل کرد.این جنگ تا به حال ، بزرگ ترین درگیری نظامی درطول تاریخ بوده است .
بررسی جنگ جهانی دوم در یک نگاه کوتاه
از کشتهشدگان جنگ جهانی دوم آماری بدست آمده که از آن ویرانگرترین آمار کشتهشدگان جنگها در تاریخ بشریت را یاد میکنند .بیش از ۶۰ میلیون نفر نظامی و غیرنظامی قربانیان این جنگ میباشد . بیشترین آمار این قربانیان درکشورهای اتحاد جماهیر شوروی ۴۲,۰۰۰,۰۰۰ نفر ، آلمان ۹,۰۰۰,۰۰۰ نفر، چین ۴,۰۰۰,۰۰۰ نفر و ژاپن ۳,۰۰۰,۰۰۰ نفر بوده است .
این جنگ از اول سپتامبر سال ۱۹۳۹ آغاز و تا سپتامبرسال ۱۹۴۵به طول انجامیده است . جبهههای نبرد این جنگ مابین اروپا، حوزهی پاسیفیک،حوزه اقیانوس اطلس، جنوب شرق آسیا، چین، خاورمیانه، حوزهی مدیترانه و شمال آفریقا بوده .
فرماندهان نیروهای متفقین ” ژوزف استالین، فرانکلین روزولت، وینستون چرچیل، چیانگ کای شِک و شارل دوگل ” بودند . فرماندهان نیروهای متحدین یا محورنیز” آدولف هیتلر، بنیتو موسولینی و هیروهیتو” بوده اند .
اتحاد آلمان و ژاپن در جنگ جهانی دوم
نقش آلمان در جنگ جهانی دوم، بر خلاف این که آلمان و ژاپن با هم متحد بودند، اما هدف و انگیزههای خیلی متفاوتی باهم داشتند و میزان همکاری آن ها بیشتر بخاطر انحراف دشمنان بهجای کسب هرگونه اخبار متداول بود .
اکثر مطالب درمورد جنگ، مجادله های ژاپن و آلمان را به صورت جداگانه بررسی کرده و بین میدان های نبرد درقاره اروپا و ناحیه پاسیفیک قائل میشوند.گسترش ژاپن در شرق آسیا از سال ۱۹۳۱ با حمله به منچوری در چین آغاز شد و در سال ۱۹۳۷ با حملهٔ گستردهتر به چین ادامه یافت.
در ۲۷ سپتامبر ۱۹۴۰، ژاپن پیمان سهجانبه را با آلمان نازی و ایتالیا امضا کرد و بدین ترتیب وارد اتحاد نظامی موسوم به «نیروهای محور» شد. به دنبال مهار ایالات متحده پیشروی ژاپن و آلمان و فشار آوردن جهت عقبنشینی نیروهای ژاپن از منچوری و چین، تحریمهای اقتصادی را علیه ژاپن اعمال کرد.
ژاپن که با جاهطلبی و کمبود شدید نفت و سایر منابع طبیعی روبرو بود، تصمیم به حمله به نیروهای ایالات متحده و بریتانیا در آسیا و تصرف منابع طبیعی در جنوب شرقی آسیا گرفت. ژاپن در ۷ دسامبر سال ۱۹۴۱ حمله ناگهانی به ناوگان اقیانوس آرام ایالات متحده در پرل هاربر، هاوایی را آغاز کرد.
این حمله به ناوگان آمریکایی آسیب جدی وارد کرد و حداقل برای کوتاه مدت از مداخله جدی آمریکا در عملیات نظامی ژاپن جلوگیری کرد.در پاسخ، ایالات متحده به ژاپن اعلان جنگ داد. پس از حمله به پرل هاربر، ژاپن به موفقیتهای بسیاری در زمینه نظامی دست یافت.
در دسامبر ۱۹۴۱، گوام، جزیره ویک و هنگ کنگ به دست ژاپنیها افتاد و در نیمه اول سال ۱۹۴۲ فیلیپین، هند شرقی هلند (اندونزی)،مالایا،سنگاپور و برمه تحت سلطه ژاپن قرار گرفتند.
نیروهای ژاپنی همچنین به تایلند بیطرف نیز حمله کردند و رهبران آن را تحت فشار قرار دادند تا به ایالات متحده و انگلیس اعلان جنگ دهند.تا اینکه در اواسط سال ۱۹۴۲ نیروهای استرالیایی و نیوزیلند در گینه نو و نیروهای انگلیسی در هند توانستند پیشروی ژاپنیها را متوقف کنند.
منبع:ویکی پدیا