باغ بابرشاه کابل

باغ بابرشاه کابل

شرح

 کابل شهری زیبا با مساحتی حدود 275 کیلومتر مربع واقع در ولایت کابل است. این شهر که پایتخت افغانستان نامیده شده به همراه دیگر توابعش جمعیتی زیادی را در خود جای داده است که از همه قومیت‌های اصلی افغانستان در آن زندگی می‌کنند. کابل به دلیل مهاجرت‌ها شصت و چهارمین کلان شهر جهان و پنجمین شهر دنیا به لحاظ رشد جمعیت است یکی از مهمترین آثار باستانی این شهر که گردشگران زیادی را به خود جذب میکند باغ بابرشاه کابل است.

جاذبه های گردشگری کابل

این شهر مملو از مکان‌های دیدنی، تفریحی و تاریخی فراوانی است که شاید کمتر کسی با آن آشنا باشد. کابل یکی از زیباترین شهرهای افغانستان است. شهری که مکان‌های دیدنی، تفریحی و تاریخی فراوانی دارد. یکی از مهم ترین و زیباترین باغهای تاریخی کابل، باغ بابرشاه نام دارد. این باغ بسیار دیدنی است و در دامنه ی کوه قرار گرفته است و آرامگاه بابر ، فرمانروای مغول هم در همین باغ قرار دارد، اینجا مکانی تفریحی، زیبا در عین حال تاریخی است و به سبک معماری اسلامی ساخته شده است.

تاریخچه ساخت باغ بابرشاه کابل

باغ سرسبز بابر به دستور سلطان گورکانی ظهیرالدین محمد بابر زمانی که کابل را به تصرف خود درآورد سال 1504 ، این باغ از معدود مکانهای تفریحی و تاریخی افغانستان است که در طی سالهای جنگ سالم مانده و به مرور ترمیم شده است، باغ بابر در دامنه ی کوه شیر دروازه که به ورودی کابل معروف است قرار گرفته، این کوه زیبا در میانه ی شهر کابل قرار دارد و سمت غرب این کوه رود کابل جاری است.

مساحت باغ بابرشاه کابل

این باغ حدودا 11 هکتار است و بزرگترین فضای عمومی کابل می باشد، باغ بابر از سال 1930 در معرض استفاده ی عموم قرار گرفته است که متاسفانه در ابتدا محلیان صدمات زیادی به باغ زدند و آن را غارت کردند، همه ی میوه های باغ را کندند و درختانش را قطع کردند و از آن ها برای هیزم استفاده نمودند اما به مرور زمان غارت ها پایان یافت.

جاذبه های گردشگری باغ بابرشاه کابل

باغ سرسبز بابر قبل از آن که یک باغ و یک مکان تفریحی باشد ، یک مکان تاریخی است و بازدید از آن نیاز به دانستن پیشینه ی آن دارد؛ اینکه در گذشته چه روزگارانی را پشت سر گذاشته و چه روزهایی را به خود دیده است. در ابتدای ورود به باغ بابر باید از کاروانسرایی زیبا عبور کنیم ، با گذر زمان این کاروانسرا تغییر کاربری داده است؛ در قدیم مکانی برای اسکان افراد فقیر بوده است اما امروزه اداره جات کابل در آن مستقر هستند و نمایشگاه هایی مثل صنایع دست ساز کابلی ها و نقاشی هم در همین مکان بر پا می شود و بازدیدکنندگان می توانند بر بالکن های کاروانسرا بروند و از آن جا مناظر را تماشا کنند.

مراحل ساخت باغ

این باغ با همکاری آلمان و افغانستان با بودجه ی مشترک وزارت امور خارجه ی آلمان و AKTC افغانستان ترمیم و باز سازی شده است و در سال 2008 به صورت امروزی به حکومت افغانستان تحویل داده شده است.

مرمت و باز سازی باغ

در مرمت های انجام شده در سالهای اخیر حوضچه ای زیبا هم در محوطه ی روبه رویی مسجد باغ بابر ساخته شده است که بر زیبایی این مسجد افزوده است، علاوه بر بازسازی اماکن تاریخی و دیوارهای باغ ، سیستم آبیاری و لوله کشی های بابر و همچنین درختان باغ هم سروسامان داده شدند و درختان نو میوه مثل گیلاس ، سیب ، زالزالک و درختان تزئینی همچون سرو هم در باغ کاشته شدند. با اتمام مرمت بازدیدکنندگان باغ هم افزایش یافتند ، در سال 2008 میلادی 300,000 نفر از این باغ دیدن کردند که نسبت به سال های قبلش افزایش قابل توجهی داشت. باغ بابر جزو فهرست یونسکو ثبت شده است.

موقعیت هتل

شهر: کابل

دیدنی‌های نزدیک