
برج گالاتا استانبول از آغاز تا امروز
شرح
معرفی برج گالاتا استانبول
برج گالاتا استانبول ، میتوان این برج را یکی از جذاب ترین آثار گردشگری استانبول نامید. در طول تاریخ اتفاقات جالبی برای این برج افتاده است و امروزه میزبان گردشگران خود است از سراسر دنیا.
برج گالاتا از جاذبه های بصری استانبول است که شما میتوانید از محله های کاراکوی و بی اوغلو این برج زیبا را مشاهده کنید ، برج گالاتا در منطقه ی مرتفع و با قابلیت های جالب قرار گرفته است. با پایان شب میتوانید چراغ های رنگارنگ برج را از تمامی شهر ببینید. این مقاله نگاهی مختصر به تاریخچهی برج گالاتا انداخته و شما را با حقایق جذاب آن آشنا میکند.

ساخت برج گالاتا
طبق تاریخ از زمان ساخت دقیق این برج اطلاعاتی در دست نیست، اما همگان معتقدند که این برج در دوران ژوستینیان، امپراطور عصر بیزانس، به سال 507 میلادی ساخته شده است. اهالی شهر جنوا در زمان ساخت آن به برج مسیح میگفتند، اما اهالی بیزانس به آن برج بزرگ میگفتند.
این برج در دوران جنوای خود بود که به شکل امروزی درآمد. جمهوری جنوا تصمیم گرفته بود در آن زمان مردم در محله ی گالاتا ساکن شوند و در زمان خود یک شاه راه اقتصادی مهم بین دریای مدیترانه و سیاه بود.
در سال 1509 میلادی بود که بر اثر یک زلزله خسارات سنگینی به این برج وارد شد، یک معمار به نام اهل عثمانی بازسازی بسیار عالی در این برج انجام داد تا از نابودی این برج جلوگیری کند.

برج گالاتا استانبول در زمان عثمانی
در زمان حکومت سلطان سلیمان خان این برج برای مصارف بسیاری مورد استفاده قرار میگرفت؛ به عنوان مثال در کارگاه کشتی سازی قاسم پاشا از زندانیانی استفاده میشد که محکوم به کار در آن بودند و مکان نگهداری آنها برج گالاتا بود.!
در قرن شانزدهم در بالای این برج یک رصدخانه توسط منجم معروف، تقیالدین افندی، افزوده شد، بعد از گذشت سالها دوباره در دوران سلطان مراد سوم تبدیل به زندان برای نهگداری زندانیان شد.

برج گالاتا استانبول و حوادث قرن هفدهم
بعد از پایان قرن هفدهم میلادی این برج توسط نظامیان عثمانی برای موارد جنگی مورد استفاده قرار گرفت و بعد از آن در سال 1717 مورد استفاده به عنوان برج دیده بانی قرار گرفت.
برج گالاتا در طول تاریخ خود چندین بار طعمه حریق شد، یک بار آن در دوران خلافت سلطان سلیم بود، و در زمان خود او مورد مرمت قرار گرفت و در آن زمان یک شاه نشین نیز به آن اضافه شد.
در سال 1831 برای بار دیگر این برج دچار آتش سوزی قرار گرفت و مجدد بازسازی شد و دو طبقهی دیگر و یک سقف مخروطی شکل نیز به آن اضافه شد. تمامی این عملیات در دوران سلطان محمود انجام گرفت.
امروزه این برج گالاتا که ارتفاع 66 متری دارد بیشتر یک جاذبه گردشگری است و بازدید کنندگان برای رفت به بالای آن و دیدن شهر استانبول در پایین برج صف میکشند. امروزه آسانسوری تعبیه شده و تا طبقه ی هفتم گردشگران را به بالا میبرد، اما دسترسی به دو طبقهی انتهایی تنها از طریق پلکان امکانپذیر است.
