روستای چشمه ها برغان کرج

روستای چشمه ها برغان کرج

شرح

<سفر کردن همیشه به معنای رفتن به مکان‌های خیلی دور از محل سکونتمان نیست؛ گاهی یک سفر آخر هفته‌ای و یک‌ روزه می‌تواند خستگی کل هفته گذشته را از تنمان به در کند و انرژی خوبی برای شروع دوباره به ما و خانواده‌مان بدهد. در چند سال اخیر با توجه به رشد شمار تور داخلی ایران‌گردی و هزینه به نسبت بالای سفرهای خارجی بسیاری از خانواده‌های ایرانی تصمیم گرفتند تا با هزینه مناسب به سفرهای کوتاه‌ مدت در اطراف شهرهای محل سکونت خود بروند.

< پایتخت‌ نشینان نیز از این قاعده مستثنی نیستند و سعی می‌کنند برای چند ساعت هم که شده با رفتن به دل طبیعت خستگی یک هفته زندگی در تهران را کم کنند. روستاهای اطراف تهران گزینه مناسبی برای سفرهای یکروزه تهرانگردی است. یکی از این روستاهای زیبا، روستای چشمه ها< است.

<روستای برغان در استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ و در بین دو رود سنج و شاهرود قرار دارد. قرارگیری این روستای زیبا در مسیر کرج، کردان باعث رونق صنعت گردشگری آن شده است؛ به‌ طوری‌که در فصلهای بهار و تابستان بسیاری از علاقه‌ مندان به طبیعت‌گردی به روستای برغان و روستای کردان سفر می‌کنند تا از خنکای هوا و طبیعت زیبای منطقه لذت ببرند.

جاذبه های دیدنی روستای برغان

< برغ به معنی بندی باشد که از چوب و خاشاک و خاک و گل در برابر آب ببندند. در برغان ابعاد خانه ها حدودا 70-80 متر است و مصالح بکار رفته برای ساخت خانه ها کاهگل است (برای ساخت کاهگل، کاه را با کود مخلوط می کردند) و برای بدنه دیوارها استفاده می کردند. در ساخت دیوارها از سنگ هم استفاده می شده است. سقف بیشتر خانه ها بصورت تیر پردی است، بدین شکل که چوبهای بلند تیر می گویند و به چوبهای کوچک پردی گفته میشود. در مسجد جامع برغان دو درخت حدودا هزار ساله وجود دارد که بسیار قطور میباشند.

< افراد زیادی برای دیدن این دو درخت تاریخی همه روزه به این روستا سفر میکنند و از دیدن این دو درخت کهنسال که سالیان دراز در داخل حیاط مسجد جای گرفته اند وهمواره در جوار مردمان نیک سرشت روستا که در این مسجد به راز و نیاز با خداوند مشغول بوده اند لذت برده و در این نشانه از قدرت خداوند به تفکر می روند. قدمت روستای برغان بر اساس متن مندرج در کتیبه سر در حسینیه اعظم حداقل 540 سال است، حال اگر  مدت زمانی که طول کشیده تا به این قابلیت برسد وچنین اثری در آن ساخته شود را محاسبه و به آن بیفزاییم، مطمئنا با تاریخ برخی شهر های بزرگ برابری میکند.

میوه های روستای برغان

<جاده این روستا پر از درخت و سرسبزی است و صدای رودهای خروشان به شما آرامش می‌دهد. مهم‌ترین پتانسیل گردشگری روستای برغان باغ‌های میوه و درختان کهن‌سال آن است. در سفر به برغان به ‌قدری خوراکی‌های خوشمزه و انواع میوه‌های فصلی وجود دارد که نمی‌توانید از میان آن‌ها انتخاب کنید؛ فقط مراقب باشید دل‌ درد نگیرید! آلوی برغان که بومیان به آن گوجه برغان می‌گویند درواقع یک نوع محصول پیوندی است که از ترکیب آلوی محلی و آلوی بخارا به دست می‌آید.

<طعم گوجه برغان بسیار بی‌نظیر است و در تولید انواع لواشک، ترشی و سایر غذاهای ایرانی استفاده می‌شود. آنچه در تهیه آلو اهمیت دارد، انتخاب محل مناسب کاشت و نگهداری آلو است به این صورت که در شیب مناسب، تابش آفتاب و دمای مناسب قرار داشته باشند. باغ داران برغان این شیوه را به‌طور سنتی از پدران خود یاد گرفتند و نسل به نسل به فرزندانشان منتقل می‌کنند. بهترین زمان سفر به برغان از فروردین‌ ماه تا اواسط پاییز است؛ اما اگر اهل ماجراجویی در زمستان هستید به دلیل وجود مناطق جنگلی و آبشارهای زیبا می‌توانید به برغان سفر کنید.

موقعیت هتل

شهر: شهر کرج

دیدنی‌های نزدیک