
موزه هنر دیجیتالی توکیو
شرح
موزه هنر دیجیتالی توکیو
تفاوت موزه هنر دیجیتالی توکیو با بقیه موزه ها چیست ؟ موزه های مختلف زیادی در جهان وجود دارند که به نوع خودشان خارق العاده هستند و از جذابیت های خاصی بهره مندند طوری که هر کدام مخاطبش را به راحتی به سوی خود جذب میکند اما همه این موزه ها از یک فرمول آزمایش شده استفاده می کنند: نشان دادن اجسام بی جان بر روی دیوارهای سفید، روی پایه ستون یا جعبه های شیشه ای. اما این بار یک استثنا وجود دارد و آن هم از طریق گروه هنرمندان ژاپنی که یک رویکرد کاملاً متفاوت را دنبال می کنند.
این گروه متشکل از افرادی است که خود را “ultra-technologist” می نامند و شامل طراحان، متخصصان کامپیوتر، مهندسان و برنامه نویسان می شود. این گروه قصد دارد که با همکاری Mori Building (توسعه دهنده شهری) در توکیو، موزه ای با آثار دیجیتال در فضایی به مساحت 10 هزار متر مربع باز کند. مدیر این برنامه آن را یک تجربه کاملاً سه بعدی میداند. او معتقد است زمانی که چیزی را خلق می کنید، قبلاً برای آن حد و مرزی در نظر می گیرید.
اگر آن را بر روی بوم نقاشی بکشید، حد و مرز دارد؛ اگر یک مجسمه بسازید نمی توانید آن را تغییر دهید. اما در هنر دیجیتال، همیشه می توانید تغییر ایجاد کنید. چرا که دنیای دیجیتال وجود خارجی ندارد. ما می خواهیم مردم را به درون آثار خود بکشیم.”به گفته او “هر روز یک تجربه جدید خواهد بود. مانیتورها و پروژکتورهای مختلفی وجود دارند و مردم هم می توانند جزئی از اثر باشند. این کار حد و مرزی ندارد. تجربه دیجیتال سه بعدی در دنیای هنر، نسبتاً جدید است اما teamLab بیش از 15 سال در این زمینه کار کرده است.
اثر جدید موزه
یکی از اثرهای جدید teamLab “راه برو، راه برو، راه برو، جستجو کن، جدا شو، دوباره ملحق شو” است که در اوایل ماه در گالری ملی سنگاپور به نمایش در آمد. درون این اثر، بازدیدکنندگان می توانند میان شکوفه های گیلاس و درختان بامبو قدم بزنند، از کنار عابران دیجیتالی عبور کنند که مسیر خود را تغییر می دهند و نسبت به حرکات واقعی واکنش نشان می دهند.
در حالی که این گروه طراح به آینده می نگرند اما همچنان ارتباط گروه با طبیعت به عنوان یک سنت باقی می ماند. این موزه بکر و خلاقانه، بزرگترین موزهی نوع خود در جهان است که به هنر تعاملی و دیجیتال اختصاص دارد و بیشتر بر روی شکستن مرزهای بین آثار هنری و بازدیدکنندگان تمرکز میکند. این موزه، بیش از 50 کار هنری را در برمیگیرد که در 5 بخش مختلف آن پراکنده شدهاند؛ اما هیچ مرزی بین آنها وجود ندارد تا آثار را از هم جدا کند.
بخش های اصلی موزه
موزهی هنر دیجیتالی توکیو از 5 بخش اصلی تشکیل میشود که به هم متصل هستند. این پنج بخش عبارتند از: جهان بیمرز، جنگل ورزشکاران، پارک آینده،بیشهی چراغها و چایخانه. فضاها مجموعه صحنههای سه بعدی ایجاد میکنند تا بازدیدکنندگان میانشان بگردند و چیزهای جدید کشف کنند. گروه خلاقانه ی طراحی این موزه از تکنولوژی دیجیتال برای ایجاد آثار خود استفاده می کنند و در تهیه این آثار از هنرمندان، برنامه نویسان، مهندسان، انیماتورهای CG، ریاضیدانان استفاده می کنند. تعداد زیادی از آثار آنها در موسسات هنری مانند موزه هنر آسیایی سانفرانسیسکو، مجموعه هنر معاصر Borusan در استانبول و گالری ملی ویکتوریا در ملبورن نمایش داده شده است. موزه ها اغلب بازدید کنندگان را به گذشته می برند، اما موزه هنر جدید دیجیتال در توکیو می تواند شما را به آینده ای دور ببرد. پس با سفر به توکیو از این موزه بی نظیر دیدن کنید و به آینده سفر کنید.