
قلعه کونسیرژری پاریس
شرح
قلعه کونسیرژری پاریس
فرانسه کشوری فراتر از پاریس و برج ایفل است و با داشتن کاخها و قصرهای بینظیر، دامنه گستردهای از جاذبههای گردشگری را شامل میشود که میتواند پیشنهاد ویژهای برای علاقهمندان باشد. فرانسه یکی از کشورهای مطرح دنیا در قطب گردشگری است و سالانه هزاران نفر برای بازدید از دیدنیهای خاص و منحصر به فردش به آنجا سفر میکنند، اما این کشور تنها در پاریس و برج ایفل و سایر دیدنیهای این شهر خلاصه نمیشود، بلکه در بخشهای مختلف آن کاخها و قصرهایی دارد که یک انتخاب عالی برای ماجراجویان و علاقهمندان است. قلعه کونسیرژری پاریس یکی از آن هاست .
شهر رویایی پاریس زادگاه عشق و عاشقی، رمان و فیلم های درام وعاشقانه است. به قول اروپایی ها، این شهر یک موزه بصری است: از برج ایفل ، سمبل آشنای پاریس گرفته تا شانزلیزه که بهشت مد است، تا کلیسای مرموز و افسانهای نوتردام، تا رود پر آب سن و کاخ باشکوه ورسای و… این شهر را به یکی از دیدنی ترین شهرهای دنیا تبدیل کرده است. جاذبه ها و جاهای دیدنی پاریس تمام نشدنی است. قلعهی کونسیرژری در غرب ایل دولاسیته در پاریس واقع شده و «رود سن» آن را احاطه کرده است.
پیشینه تاریخی قلعه
این محل باشکوه را پادشاه «فیلیپ چهارم» شخصاً در قرن 14 میلادی انتخاب کرد تا بر روی آن کاخی بسازد که قدرت و ثروت او را به خوبی به نمایش بگذارد. این بنا در دوران اوج خود، یعنی قرون وسطی، یکی از بهترین کاخها در جهان به حساب میآمد و در آن زمان با نام پَله دولاسیته یا همان کاخ شهر شناخته میشد.
اما در اواخر قرن 14، شارل پنجم و پادشاهان کاپتی تصمیم گرفتند تا کاخ لوور و قلعهی ونسن را برای اقامت انتخاب کنند و کاخ شهر به پارلمان واگذار شد تا کارهای دفاتر اداری پادشاه در آن انجام شود. درنهایت سرپرستی این مکان را فردی به عهده گرفت که از نظر قانونی، اختیاراتی در پلیس شهر داشت و در واقع ساختمان کونسیرژری، نامش را از همین فرد میگیرد؛ زیرا در زبان فرانسه ««کونسیرژ» به معنی دژبان قلعه میباشد. این قلعه در شمار لیست میراث فرهنگی یونسکو قرار دارد و ارتفاع برج شمال شرقی آن به 47 متر میرسد.
در سال 1391 میلادی، این کاخ را رسماً به زندان تبدیل کردند و مجرمان عادی و سیاسی را در این مکان نگه میداشتند. گفته میشود که زندانیهای ثروتمند، بهترین اقامتگاهها را برای خود میخریدند و دیگر زندانیهای فقیر و بیچاره مجبور بودند شب را در اتاقهایی تاریک و آلوده بگذرانند و درنهایت، معمولاً جان خود را با دچار شدن به بیماریهایی همچون طاعون از دست میدادند. بعد از پایان انقلاب فرانسه، قلعهی کونسیرژری فقط برای زندانی کردن افراد مهمی همچون «ناپلئون سوم» استفاده میشد. بخشهای بسیاری از این ساختمان را در قرن 19 بازسازی کردند. برای مثال، سلول ماری آنتوانت به کلیسایی کوچک تبدیل شده که میتوانید از آن بازدید کنید.
دیدنی های مختلف قلعه
بعضی از بخشهای این کاخ هنوز هم از دوران قرون وسطی پابرجا ماندهاند که از این میان میتوان برج سزار و برج نقره را نام برد که ظاهراً خزانهی سلطنتی در این مکان قرار داشته و برج بُنبِک نیز یک اتاق شکنجه را دربرمیگرفت. امروزه قلعهی کونسیرژری، حکم بنای تاریخی ملی و جاذبهای گردشگری دارد و هرچند که دسترسی به تمام نقاط آن ممکن نیست، اما گردشگران بسیاری علاقهمندند تا این مکان پرماجرا و تاریخی را از نزدیک مشاهده کنند.