
کلیسای سورت گاراپت، آبادان
شرح
وقتی نام آبادان میآید، یاد چه میافتید؟ لهجهی گرم بچههای آبادان؟ عینک ریبَن؟ رودخانهها یا همان شط های جاری در دو سوی آبادان؟ هوای گرم و شرجی؟ تیم فوتبال صنعت نفت آبادان؟ پالایشگاه؟ یا حتی جنگ؟ بیشتر افراد، آبادان را با همهی اینها میشناسند. نام آبادان با دوران شهرنشینی مدرن ایران پیوند خورده و مثل هر شهر افتخار آفرین دیگری جاذبههای گردشگری و جاهای دیدنی فراوانی دارد که نباید از دستشان دهید. آبادان از شهرهای استان خوزستان در جنوب غربی ایران، یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران بوده که از زیبایی های طبیعی، تاریخی، گردشگری، تجاری و معنوی خاصی برخوردار است. کلیسای سورت گاراپت یکی ازین جاذبه های زیباست .
آبادان از گذشته یکی از مظاهر گفت وگوی تمدن ها و پذیرای ادیان و مذاهب متنوع بوده است، این موضوع را می توان با نگاهی ساده به تعداد معابد و مساجد پیروان سایر مذاهب و ادیان در این شهر تاریخی ایرانی دریافت. از سه کلیسای ارامنه در شهرستان آبادن تنها کلیسای سورت گاراپت همچنان پابرجا است. کلیسایی با بنایی سفید که معماری زیبایی دارد. کلیسای ارامنه آبادان، کلیسای گاراپت مقدس یا کلیسای سورت گاراپت آبادان شهرتی جهانی دارد، چرا که کلیسایی است در همسایگی مسجدی به نام مسجد امام موسی بن جعفر (ع) (مسجد بهبهانی ها) که آن را به نمادی از گفت و گوی بین ادیان و صلح و دوستی میان پیروانشان تبدیل کرده است. کلیسای ارامنه گاراپت مقدس یکی از آثار ملی و جاذبههای دیدنی آبادان محسوب میشود که همواره میزبان شمار زیادی جهانگرد و گردشگر داخلی است.
احداث کلیسا
کلیسا گاراپت مقدس در سال 1336 خورشیدی در دوران پهلوی بنا شد و بزرگترین تالار اجتماعات ارمنیهای مقیم آبادان محسوب میشده است. این کلیسا زیر نظر شورای خلیفهگری ارامنه جنوب و اصفهان فعالیت میکند. این کلیسا در زمان جنگ آسیب دید اما توسط ستاد بازسازی مناطق جنگی مرمت شد. این کلیسای ارامنه که به کلیسای گاراپت مقدس مشهور است، اولین کلیسای ارامنه آبادان در عصر حاضر محسوب نمیشود، بلکه پیش از احداث این کلیسا در آبادان دو کلیسای دیگر نیز وجود داشتهاند. کلیسای کریستوفر و آشوری دو کلیسای دیگر آبادان بودند که اکنون هیچ اثری از آنها بر جای نمانده است.
کلیسای سورت گاراپت کلیسای ارامنه گاراپت مقدس یکی از آثار ملی و جاذبه های دیدنی آبادان محسوب می شود که همواره میزبان شمار زیادی جهانگرد و گردشگر داخلی است. کلیسای آبادان سالنی دارد که در آن میزهایی برای عبادت کنندگان در نظر گرفته شده و مدیریت آن هماکنون بر عهده یکی از بانوان خوشنام مسیحی آبادان است. کلیسای آبادان به عنوان یک اثر با ارزش ملی در9 اردبیهشت 1382 با شماره ثبت 8352 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت ملی رسیده است.