قلعه شامبورد فرانسه

آشنایی با قلعه شامبورد فرانسه

شرح

تاریخچه قلعه شامبورد فرانسه

شکارگاه فرانسیس اول

قلعه شامبورد فرانسه | شاه فرانسیس که با نام فرانسیس اول در جهان شهرت دارد فرمان ساخت این قلعه شاهکار معماری را در سال 1519 که قرار بود به عنوان شکارگاه شاهی مورد استفاده قرار بگیرد را صادر کرد.

شاه فرانسیس در جنگ با ایتالیا معماری خاص این قلعه را آموخت و از سبک فلورانسی در طراحی دیوار های این قلعه استفاده کرد ، اما برج ها و دیده بانی ها و همین طور بقیه معماری قلعه شامبورد مربوط به همان سبک قرون وسطای آشنا در فرانسه است.

اگرچه شامبورد به‌عنوان یک شکارگاه ساخته شد، اما بعدها تبدیل به بزرگ‌ترین قلعه در دره‌ی لوار گشت. شامبورد با ۱۵۶ متر طول و ۵۶ متر ارتفاع، ابعاد وسیع و شگفت‌انگیزی دارد. ۴۲۶ اتاق این قلعه با ۲۸۲ شومینه و ۷۷ پلکان کامل شده‌اند. بیش از ۸۰۰ ستون حجاری‌شده این قلعه را سر پا نگه داشته‌اند.

قلعه شامبورد فرانسه

شامبورد و چارلز پنجم

فرانسیس اول در تلاش بود تا بتواند با ساخت قلعه شامبورد نظر چارلز پنجم ، امپراطور افسانه ی رم را به خودش جلب کند، او در این کار هم موفق شد. در سال 1539 چارلز پنجم از این قلعه افسانه ی دیدار کرد و بسیار مورد توجه او قرار گرفت و این سازه را هنر ساخت بشر امروزی دانست.

شاه فرانسیس اول در سال 1547 چشم از جهان بست وی 32 سال از عمر خود را حکومت کرد او فقط 72 روز در قلعه رویاهای خود زندگی کرد. در زمان مرگ او فقط قسمت مرکزی قلعه و قسمت های کمی از سازه های میانی ساخته شده بودند. هنری دوم، پسر فرانسیس اول، و سپس لویی شانزدهم به ساخت و تکمیل این قلعه ادامه دادند.

برای اینکه بتوانند اندیشه های لویی چهاردهم را در مورد سبک زندگی سلطنتی و اداب خاص آن جلب کنند تغییرات اساسی را در نظم بندی و معماری اتاق های جانبی انجام دادند. سبکی بسیار شبیه به کاخ ورسای امروزی که چیدمان اتاق ها بر مبانی اتاق های جلسات اتاق های پذیرایی و مهمانان دیده میشود ، میتوان در قلعه شامبورد مشاهد کرد.

ارزان ترین پرواز ایروان

این چیدمان در بسیاری از قلعه های شاهان اروپا در قرن شانزدهم دیده میشد، این اتاق ها فقط برای زمانی که شاهان در قلعه شامبورد حضور داشتند اماده میشدند. بازدید کنندگان امروزی با ورود به اتاق ها و سرا های این قلعه با فضای بزرگ و خالی رو به رو میشنود، اما همچنان هیجان انگیز است.

جاذبه های فرانسه

قرن هجدهم و قلعه زیبای شامبورد

این قلعه هیچ وقت در طول تاریخ اقامتگاهی مناسب برای افراد نبود و فقط به مدت دوازده سال آن هم در خلال قرن هجدهم میلادی مورد استفاده و سکونت قرار گرفت.

لویی پانزدهم شاه استانیسلاوس لزچینسکی شاه از قدرت افتاده ی لهستان بود که اولین اقامت دایمی را در قلعه شامبورد داشت . وی در سالهای 1725 تا 1733 در این قلعه اقامت داشت، او در سال 1736 باز هم تخت و حکومت خود را از دست داد و برای اقامت به لوورن در شمال شرق فرانسه رفت.

به پاس خدمت یک افسر ارشد اترش به نام مارشال موریس اجازه اقامت به وی در این قلعه در فرانسه داده شد و او در این قلعه ساکن شد. این شخصیت جذاب پسر ساکسون آگوستوس کبیر بود.

به گفته ی پدر او آگوستوس، مارشال از فرزندان نامشروع وی بوده است و خود به این موضوع اعتراف کرده بود، شایعاتی موجود بود که آگوستوس بیش از 350 فرزند نامشروع دارد.مارشال موریس در خدمت به ارتش‌های متعدد اروپایی بسیار موفق بود، اما این ارتش فرانسه بود که از وجود وی حداکثر بهره را برد و درنهایت به او لقب مارشالی داد.

مارشال موریس در قلعه شامبورد بر اثر ذات الریه از دنیا رفت اما شایعاتی بر این مبنا وجود داشت که وی به خاطر دوئل بر سر همسر یکی از نجیب زادگان دربار جان خود را از دست داده است.

مارشال توانست با تغییر در معماری قلعه شامبورد فرانسه و استفاده از ابزار های خاص محل زندگی خود برای گرم کردن اتاق های قلعه تغییرات اساسی و جالبی در معماری آن ایجاد کند. او با آوردن گرم‌کن‌های سفالی از زادگاهش، ساکسونی، آن را به فرانسوی‌ها معرفی کرد. بیشتر لوازم موجود در شامبورد جلوه ی تغییراتی بود که مارشال در آن ایجاد کرده بود.

فرانسه و قلعه شامبورد

شامبورد پس از انقلاب فرانسه

یک حراج بزرگ به راه افتاده است ! تمامی لوازم قلعه شامبورد فرانسه پس از انقلاب کبیر فرانسه به فروش گذاشته شد. حتی قستمی از کف پوش سالن اصلی و دیواره های چوبی نیز فروخته شده. و در نهایت خود قلعه شامبورد نیز به مالکیت خصوصی در آمد.

کُنتِ شامبورد، آخرین فرد از دودمان بوربون آخرین فرد مشهوری بود که در قلعه شامبورد اقامت داشت. او از سال 1821 تا زمان مرگش در سال 1833 مالکیت این قلعه را در اختیار داشت.

پس از شکست دومین امپراطوری فرانسه از پروسیا در سال ۱۸۷۱، تاج‌ وتخت پادشاهی به این کنت پیشنهاد شد. او این پیشنهاد را رد کرد، زیرا حاضر نبود تا زیر بار پرچمی سه رنگ برای این کشور برود. فرانسه نیز درنهایت به یک حکومت جمهوری بازگشت. اگرچه کنت شامبورد برای مدت ۶ دهه مالک این قلعه بود، اما تنها سه روز در شامبورد اقامت کرد.

مدارک مورد نیاز برای ویزا ارمنستان

امپراتوری فرانسه

مالکیت ملی قلعه شامبورد

قلعه شامبورد فرانسه نهایت در سال 1930 به مالکیت ملی مردم فرانسه در آمد. در خلال شعله‌ور شدن آتش جنگ جهانی دوم، شامبورد محل نگهداری چندین اثر هنری از موزه لوور نظیر مونالیزا و ونوسِ میلو بود.

شامبورد به ‌عنوان یک بنای ملی، به زیبایی هرچه‌تمام‌تر مورد مرمت قرار گرفته است، اما به‌مانند هر خانه‌ی قدیمی دیگر، عملیات بازسازی همچنان ادامه دارد. قلعه‌ی شامبورد در سال 1981 به فهرست میراث جهانی یونسکو راه یافت. و هم اکنون یک مکان جذاب برای دیدن جذابیت های قرون وسطا است.

موقعیت هتل

کشور: فرانسه
شهر: پاریس

دیدنی‌های نزدیک

هتل‌های نزدیک

تورهای مرتبط