
منطقه حفاظت شده انگوران زنجان
شرح
منطقه حفاظت شده انگوران زنجان
شاید کمتر کسی بداند که زنجان مملو از جاذبههای طبیعی و آثار تاریخی فراوان است و یکی از مهمترین بناهای تاریخی و مشهور جهان در این شهر قرار دارد. زنجان یکی از شهرهای شگفتانگیز و کمتر شناختهشده شمالغرب ایرانزمین است. اگر به دنبال مناطق بکر و کمتر دیده شده در ایران میگردید به این شهر سفر کنید. پناهگاه حیات وحش انگوران از بکرترین مناطق طبیعت ایران و قدیمیترین مناطق حفاظت شده کشور است که در مرز سه استان زنجان، آذربایجان غربی و کردستان قرار گرفته و به پناهگاهی برای گروهی از نادرترین جانوران ایران تبدیل شده است. انگوران، منطقهای کوهستانی است و بلندترین کوههای استان زنجان در این منطقه قرار گرفته است، به همین دلیل زمستانهایی سرد و تابستانهایی خنک دارد و از نظر تقسیمات کشوری در شهرستان ماهنشان در بخش غربی استان زنجان قرار دارد.
حیوانات نادر منطقه حفاظت شده انگوران زنجان
در انگوران جمع درندگان بومی ایران جمع است و اکثر گوشتخواران بزرگ بومی ایران در این منطقه زندگی میکنند. خرس قهوهای، پلنگ ایرانی، گرگ خاکستری، کفتار راهراه، گربه جنگلی، شغال، گورکن و روباه قرمز و همینطور سیاهگوش اورآسیایی و سمور جنگلی که از حیوانات بسیار کمیاب ایران هستند، همگی در این منطقه دیده شدهاند. تنوع و تعداد بالای گوشتخواران بزرگ جثه، نشانهای ساده برای تشخیص سلامتی و باروری طبیعت یک منطقه است. چنین حیواناتی فقط در مناطقی زندگی میکنند که تعداد زیادی از حیوانات علفخوار را در خود داشته باشد و وجود تعداد بالای حیوانات علفخوار هم خود به معنی پوشش گیاهی پربار است و پوشش گیاهی مناسب هم فقط در جایی ایجاد میشود که از نعمت آب فراوان و آفتاب کافی و خاک بارور برخوردار باشد.
مهم ترین حیوانات علفخوار منطقه حفاظت شده انگوران
مهمترین حیوانات علفخواری که میتوان در این منطقه آنها را مشاهده کرد؛ قوچ و میش یا همان گوسفند وحشی، کل و بز یا همان بز کوهی، آهو و گراز هستند. بخصوص قوچ و میش ارمنی جمعیت خوبی در این منطقه دارد. مسافران انگوران اگر به میوههای وحشی علاقه داشته باشند، درختان و درختچههای گردو، بادام وحشی، زرشک، تمشک، پسته وحشی و سنجد را در این منطقه مییابند. انگوران از نظر تنوع گیاهی وضعیت مناسبی دارد و حدود 200 نوع گیاه در آن مشاهده شده است. از معروفترین گیاهان دارویی و گلهای این منطقه بومادران، چوبک، باریجه، گون، کلاه میر حسن، آویشن، کاسنی، فرفیون، شقـایـق، خلر وحشی، مرغ، تاتوره، پونه، درمنه، جو وحشی، علف پشمکی، کاکوتی، شیر خشت، مرزه وحشی، کنگر، شکر تیغال، گل گاو زبان، شنگ، سریش و گل حسرت را میتوان نام برد.