
روستای آغشت تهران
شرح
معرفی روستای آغشت تهران
روستای آغشت تهران از توابع بخش چندار در شهرستان ساوجبلاغ از استان البرز است. این روستا در دهستان برغان قرار دارد و جمعیتی هشتصد نفره دارد. فاصله روستا تا مرکز دهستان 12 کیلومتر است. این روستا و قلعهی اسرارآمیزش شاید یکی از ناشناختهترین گردشگاههای اطراف تهران است و در عین حال یکی از زیباترینها. این طور گفته شده است که سابقهی استقرار آغشت به پیش از اسلام بر میگردد و ساکنین اولیهی آن گبرها (به افراد بیدین یا دارای دین های کاذب یا متفرقه اطلاق میشود) بودهاند. به طور احتمالی میتوان گفت قدمت و تاریخچهی نهان پشت این روستا به بیش از هزار سال قبل باز میگردد. یکی از دلایل اصلی سکونت در این روستا، آب فراوان میباشد.
جمعیت روستای آغشت تهران
جمعیت این روستا در سال 1330 خورشیدی 300 نفر بوده که با گذشت زمان در سال 1375 به 236 نفر کاهش یافته است. لهجهی مردم روستای سرسبز و خوش آب و هوای آغشت، تقریباً به لهجههای مردم مازندران و طالقان شباهت دارد. آغشت دارای آب و هوای دلپذیر در فصلهای گرمتر سال است. در واقع این روستا، یک روستای ییلاقی میتواند به حساب بیاید. طبق اطلاعات ایستگاه هواشناسی استان البرز، کمترین میزان متوسط ماهانه درجهی حرارت ثبت شده در آغشت 9 درجهی سانتی گراد در سردترین فصل سال و حداکثر مطلق آن 42 درجه بوده است. در تیرماه که گرمترین فصل است، حداقل دما 11 درجه است که نشان از هوایی دلچسب در مقایسه با گرمای سوزان کلانشهرهای اطرافش دارد.
به عنوان جمع بندی میتوان گفت با توجه به قرارگرفتن این روستا در منطقه کوهستانی و شرایط آب و هوایی خاص منطقه، اقلیم روستا با زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل به صورت کوهستانی معتدل میباشد. آغشت به طور کلی دارای آب و هوای نیمه خشک داخلی است که نوعی آب و هوای مدیترانهای است. منطقهای است ییلاقی با مناظر بسیار زیبا که با این مشخصات سبب مهاجرت و مهاجرتهای فصلی افراد از شهرهای اطراف مانند تهران و کرج شده است.
دژ آغشت
آغشت هیچ قلعهی تاریخیای ندارد! اما به دژ زیبای خود شهرت دارد. پس این دژ که در تصاویر آغشت دیده میشود چیست؟ آن چه که به نام دژ آغشت در این روستا شهرت پیدا کرده است، ساختمان ویلایی است که متعلق به یکی از ساکنان تهران میباشد. این ویلا حدود ده سالی هست که با بهره گیری از ایدههای آفرینش گرایانهی سازندهی خوش ذوقش، ساخته شده است. با توجه به قرارگرفتن این روستا در منطقه کوهستانی و شرایط آب و هوایی خاص منطقه، اقلیم روستا با زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل به صورت کوهستانی معتدل میباشد. آغشت دارای آب و هوای نیمه خشک داخلی است که نوعی آب و هوای مدیترانهای است. این روستا منطقهای است ییلاقی با مناظر بسیار زیبا که با این مشخصات سبب مهاجرت و مهاجرتهای فصلی افراد از شهرهای اطراف مانند تهران و کرج شده است.
دو مسجد در روستا وجود دارد، یکی مسجد جامع آغشت و دیگری مسجد ابوالفضل که کوچک تر است و در کوچههای غیر مرکزی روستا قرار دارد. شغل بیشتر مردم در گذشته، دامداری و کشاورزی بوده است و پس از آن، به کاشت میوه از جمله گردو، توت، گوجه سبز و آلبالو و فروش آن ها تغییر یافت. در این روستا گرمابهای قدیمی وجود دارد که از دههی چهل خورشیدی تا حدود سال 1370 کار میکرده است. بعدها ، دیوارهی این گرمابه به شکل زیبایی، آراسته شده است.