با هواپیمای ATR آشنا شوید

هواپیمای ATR

چندی پیش مدیرعامل شرکت هواپیمای سازی ای‌تی‌آر از آمادگی این شرکت برای تامین و تحویل هواپیماهای مدنظر ایران خبر داد. ۲۰ فروردین ماه امسال قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای ATR با حضور مدیرعامل این شرکت و فرهاد پرورش مدیرعامل ایران ایر امضا شد.

هواپیمای ATR

اما مشخصات هواپیماهای ATR چیست ؟

هواپیمای ای تی آر ۷۲ یک هواپیماهای دوموتوره توربوپراپ است یعنی به جای توربوجت، با پروانه‌های آرام و کارآمدی کار می‌کند که این هواپیما را برای پروازهای کوتاهی که سرعت پایین ۷۲۵ کیلومتر در ساعت دارند، مناسب می‌کند. موتورهای این هواپیما توسط شرکت پرات اند ویتنی کانادا تولید شده است. لازم به ذکر است این شرکت یکی از معروف‌ترین، خوش نام ترین، اقتصادی ترین، ایمن ترین و مدرن ترین موتورهای هواپیما بوده که به خصوص در مدل PW127M آن، فناوری و طراحی را به حد اعلی رسانده است.
 
هواپیمای ATR
 
این هواپیما در دهه ۱۹۸۰ از سوی ای تی آر طراحی شد و شرکت Finnair نخستین ایرلاینی بود که از این هواپیما در پروازهای مسافری خود استفاده کرد. مدل ای تی آر ۷۲ مدل بسیار محبوبی در میان ایرلاین‌های سراسر جهان از اندونزی تا برزیل است و ۹۶۰ فروند از این مدل تا سال ۲۰۱۷ تولید شده اند. از آنجا که این هواپیما می‌تواند در باندهای کوچکتر فرود آمده یا به پرواز درآید، نسبت به هواپیماهای جت می‌تواند به نقاط بیشتری پرواز کند.
 
هواپیمای ATR

ویژگی های ATR سری ۶۰۰

هواپیمایی مدرن مناسب فرودگاه‌های شهرهای کوچک ایران ۷۲-۶۰۰ که برای خرید توسط ایران انتخاب شده توانایی طی کردن مسافت بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلومتر را دارد می‌تواند در پروازهای داخلی میان فرودگاه‌های کوچک ایران مورد استفاده قرار گیرد. در واقع این هواپیما قرار است در خطوط هوایی داخلی جایگزین برخی از فرسوده ترین هواپیماهای موجود در جهان نظیر انواع فوکر و MD (مکدانل داگلاس) شوند که سال هاست در خطوط پروازی داخلی مشغول رفت و آمد هستند.
 
هواپیمای ATR
 
از جمله مشخصات عملکردی سری ATR 600 می توان به سرعت کروز (پیمایش طولانی) 509 کیلومتر در ساعت، بُرد پروازی 1500 کیلومتر و نیاز به مسافت 1333 متری برای پرواز (طول مسیر تیک‌آف) اشاره کرد که استفاده از این هواپیما را در مسیرهای درون شهری و فرودگاه های نسبتا کوچک شهرهای کشور امکان پذیر می کند.
 
کلمه‌های کلیدی: