داستان مجسمه های عاشق باتومی چیست؟

امروز قصد داریم تا داستان مجسمه های عاشق باتومی را برای شما بازگو کنیم. شهر بندری باتومی یکی از شهرهای کشور گرجستان است. این شهر بر کرانهٔ دریای سیاه قرار دارد . یکی از جاذبه های دیدنی باتومی که توریست ها برای دیدنش رهسپار خیابان ها می شوند، دو مجسمه است که به ثمبلی از عشق تبدیل شده است. اما علت این موضوع چیست؟

نام مجسمه های عاشق باتومی، علی و نینو بوده که در کنار دریای شهر باتومی قرار گرفته و تمام ساکنین شهر از داستان این دو شخصیت علی و نینو مطلع هستند. با این حال تمام گردشگرانی که برای انجام انواع تفریحات وارد این شهر می شوند، مشتاقانه به دیدن این دو مجسمه می آیند تا نه تنها از حرکت و نورپردازی زیبای آن ها دیدن کنند بلکه داستان زندگی این دو نفر را هم بشوند.

داستان مجسمه های عاشق باتومی

تندیس عشق علی و نینو

در سال ۱۹۳۷ رمانی در سراسر دنیا منتشر شد که قلب میلیون ها نفر را به دست آورد. علارغم اینکه این داستان غم انگیز، پر از لحظاتی بود که می توانست در خواننده باعث حس شادی، اندوه، اشک و سرخوردگی شود، ولی باز هم بسیار طرفدار پیدا کرد. نه اشتباه نکنید، این بار راجع به داستان های هری پاتر و جادوگری حرف نمی زنیم. بلکه راجع به داستانی تاریخی صحبت می کنیم که در آن داستان عاشقانه ای روایت می شود.

این رمان، در مورد قلب های عاشقان است که در مسیر سخت تاریخ و دوران تصمیم گرفتند که در کنار یکدیگر باقی بمانند. شخصیت های اصلی این این رمان الهام بخش مجسمه علی و نینو شد. این دو فرد در دوران بسیار جنجالی در باکو عاشق یکدیگر می شوند و از همان ابتدا مشکلات خود را نشان می دهد. چرا که این دو از دو مذهب جداگانه بودند و نمی توانستند با یکدیگر ازدواج کنند. علی یک مسلمان از کشور آذربایجان بوده که در باکو زندگی می کرد و نینو دختری گورجی بوده که مذهب مسیحی داشت.

زندگی این دو جوان همانطور که در مجسمه علی و نینو نشان داده شده است، در رنگ های خاصی به صورت سمبلیک نشان داده شده است. این دو نفر در نهایت مجبور شدند تا در دوران جنگ جهانی اول و سپس انقلاب داخلی شاهد شکل گیری جمهوری آذربایجان باشند و در این راه سختی بسیار بکشند.

شرح جزئیات و نوع زندگی مردم در داستان علی و نینو

این رمان در جزئیات شرح زیبایی طبیعت و نوع زندگی مردم در داغستان، آذربایجان، ایران و تفلیس بسیار قوی عمل کرده و با تخیل خواننده به خوبی بازی می کند. با وجود این که اکثر وقایع این رمان در باکو اتفاق افتاده است، مجسمه علی و نینو را در باتومی گرجستان ساخته اند. شاید این موضوع برایتان جذاب باشد که بدانید، در بسیاری از قسمت های این رمان شخصیت های داستان وارد ایران می شوند و حتی برای مدتی در تهران زندگی می کنند.

سمبل عشق در پارک میراکل

بسیاری از این گردشگران و افراد، به مجسمه های عاشق باتومی، جادوی وصال لقب داده اند. خالق این اثر وظیفه خود دانسته تا تمام مشکلات این دو نفر را در مجسمه علی و نینو به صورت تمام و کمال و سمبلیک نشان دهد. اگر به گرجستان و شهر باتومی رفتید حتما به دیدن  مجسمه معروف “علی و نینو” بروید.  یادتان باشد که برای اینکه تصویر و حرکت زیباتری از این دو مجسمه دیده شود، افراد مربوطه مجسمه علی و نینو را در ساعت ۷ شب روشن می کنند. بنابراین اگر می خواهید از دیدن حرکت این دو مجسمه فیلم بگیرید یا عکاسی کنید، بهتر است که پس از این ساعت به محل مجسمه بروید.

داستان مجسمه های عاشق باتومی

نور پردازی مجسمه های عاشق باتومی

حرکت دو مجسمه ای که به صورت شیار مانند طراحی شده اند و با نورپردازی که درون آن ها انجام می شود، نشان دهنده داستان بین دو شخصیت را روایت می کند. این دو مجسمه زمانی که از هم دور می شوند با رنگ های سرد نورپردازی شده اند و زمانی که به هم نزدیک می شوند و با هم ادغام می شوند، به رنگ قرمز که نمادی از عشق است در می آیند.

این دو مجسمه چنان با ظرافت و زیبایی طراحی شده است که در نهایت شما را به خواندن رمان اصلی علی و نینو سوق می دهد. برای دیدن این مجسمه حداقل نیم ساعت زمان بگذارید. زمانی گذشتن مجسمه علی و نینو از درون یکدیگر، حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می کشد. مجسمه علی و نیو حدود ۸ متر ارتفاع دارند و در کنار ساحل دریای سیاه و در مجاورت بلوار باتومی و پارک میراکل این شهر در کنار اسکله ای که پشت چرخ و فلک است قرار دارند.

هنرمندی که مجسمه های عاشق باتومی را ساخته است، شخصی به نام تامار کوسیتادزه (Tamar Kvesitadze) بوده که برای مجسمه های خود از رمان قربان سعید الهام گرفته است. این دو مجسمه بر روی یک سکو قرار گرفته اند و در حرکتی دورانی و مارپیچ می چرخند تا به یکدیگر می رسند. از درون یکدیگر عبور می کنند و دوباره از هم دور می شوند.

داستان مجسمه های عاشق باتومی

داستان مجسمه های عاشق باتومی

دقیقا ماجرایی که درون رمان برای این دو شخصیت اتفاق می افتد. علی و نینو در ابتدای داستان و پس از خواستگاری علی از خانواده نینو از یکدیگر به دلایلی جدا می شوند و علی را از باکو به سمت ایران برای پناه گرفتن می فرستند. در نهایت نینو نیز، برای پیدا کردن علی راهی ایران می شوند. این دو نفر در یکی از روستاهای شمال غربی کشورمان ایران با یکدیگر ازدواج کرده و به مدت ۳ سال در آنجا زندگی می کنند.

این ۳ سال همزمان با جنگ جهانی اول در دنیاست که آشوب و بدبختی سرتاسر دنیا را در برگرفته است. در نهایت در پایان جنگ جهانی اول و با ضعیف شدن روس ها و خروجشان از باکو، این دو عاشق به باکو بر می گردند. با این حال این برگشت تنها شروع جنگی بی نهایت طولانی در باکو و شروع حرکاتی خودجوش برای استقلال باکو و آذربایجان از روسیه به عنوان جمهوری آذربایجان بود. این دو نفر در این میدان جنگ برای چندین بار از یک دیگر جدا شده و علی در جریان جنگ کشته می شود.

وصال و فراق چندین باره این دو عاشق در مجسمه علی و نینو به خوبی نشان داده شده است. این دو مجسمه پس از حرکتی مارپیچی که ده دقیقه طول می کشد به یکدیگر می رسند. با هم ادغام شده و یکی می شوند و در نهایت از هم می گذرند و دور می شوند. دقیقا همان اتفاقی که برای تمام شخصیت های داستان های عاشقانه دنیا می افتد.

داستان مجسمه های عاشق باتومی
کلمه‌های کلیدی: