باغ گلشن طبس بهشتی در دل کویر

بهشتی در میان کویر طبس ، عروس کویر ایران و در واقع یکی از زیباترین شهرهای شرق ایران که به پهناورترین شهرستان ایران نیز مشهور است. این شهر مرکز شهرستانی به همین نام در استان خراسان جنوبی است که تا چندین سال پیش جزیی از استان یزد به شمار می‌رفت. 

ایران سرزمین پهناوری است و در هر گوشه از آن می تواند شاهد جاذبه های تاریخی، طبیعی و توریستی متنوعی بود. با توجه به این که کشورمان جز قدیمی ترین کشورهای جهان محسوب می شود در هر دوره ی تاریخی میزبان سلسله های گوناگونی بوده که هر بار امور آن به دست پادشاهان متفاوتی افتاده است.

از همین رو ما در هر شهر و استانی شاهد بناها و سازه هایی هستیم که هر چهره ی خاص و ویژه ای به آن شهر بر اساس دوران خودشان داده اند. باغ گلشن طبس با توجه به موقعیت قرارگیری آن که در یک منطقه کویری است همواره از آن به عنوان بهشتی در دل کویر یاد می شود. بهتر است برای آشنایی بیشتر و کاملتر با باغ گلشن طبس جاذبه ای اعجاز انگیز در استان خراسان جنوبی در ادامه با ما همراه باشید.

باغ گلشن طبس

معماری باغ گلشن طبس

باغ گلشن طبس یکی از نمونه های شاخص معماری ایرانی محسوب می شود و بر اساس اصول خاصی ساخته شده است. لازم است بدانید که باغ های ایرانی و ساختار آن ها در سراسر جهان زبان زد عام و خاص هستند و کارشناسان بسیاری هستند که به منحصر به فرد بودن آن ها اعتراف کرده اند و باغ گلشن در طبس یک نمونه ی برجسته از این انحصار به شمار می رود.

بهشتی در میان کویر طبس

وجود نمونه ای از باغ گلشن طبس در تاج محل

باغ گلشن طبس یکی از مهمترین باغ های ایرانی است که نمونه ای مربعی شکل از آن در تاج محل هم وجود دارد. این باغ در واقع یکی از دو نماد اصلی شهر طبس محسوب می شود که اولی ارگ قدیم طبس یا همان کهن دز است و دیگری همین باغ گلشن در طبس است که در دنیا از آن به عنوان یکی از ۵۰ باغ برتر جهان هم یاد می شود. این باغ شاهکاری از دوران زندیه و قاجاریه می باشد و به دلیل قرارگیری آن بین دو کویر لوت و دشت کویر از آن با عنوان یک معجزه یاد می شود.

بهشتی در میان کویر طبس

باغ گلشن طبس در لیست 50 باغ زیبا در جهان

جالب است بدانید که در سال  ۲۰۰۸ در سایت معروف دیلی تلگراف فهرستی از ۵۰ باغ زیبا و دیدنی در جهان منتشر شده که نام باغ گلشن در طبس در آن لیست قرار داشت و به گفته ی پنه لوپه هابهوس که یکی از نویسنده های معروف بریتانیایی است وی این باغ را بهشتی بر روی زمین خوانده و دیدن آن ارزش ۷ ساعت رانندگی در میان کویرهای گرم و طاقت فرسای ایران را دارد.

با دیدن درختان خرما، مرکبات و انار حس حضور در کویر به شما دست می دهد؛ اما در کنار آن ها درخت استوایی سیکاس در جوار گل های سرخ و ختمی تناقضی جالب را به نمایش می گذارد. با توصیف سالانه گردشگران خارجی بسیاری هستند که برای بازدید از این منطقه به طبس در استان خراسان جنوبی سفر می کنند.

بهشتی در میان کویر طبس

درختان موجود در باغ گلشن طبس

در این باغ گیاهان و درختان زیادی به چشم می خورد به طوری که حدود دو هزار درخت که قدمت آن ها به بیش از ۴۰۰ می رسد قابل مشاهده هستند و در کنار آن ها می توانید درختانی از انار و مرکبات نظیر نارنج که توسط معماری اولیه باغ از قدیم در این باغ کاشته شده است.

این درختان به طور مساوی میان ۴ کرت باغ تقسیم شده و به صورت شطرنجی قرار گرفته اند؛ ۲۵۰۰ اصله درخت مرکبات در این باغ وجود دارد و تعداد درختان انار نیز به ۵۰۰ اصله می رسد. در کنار این درختان می توان شاهد درختان چنار، سرو و بید هم باشید و همچنین گل هایی نظیر رز، اطلسی و ختمی را می توانید مشاهده کنید. نکته جالب توجه حضور گونه‌های مختلف گیاهیِ سازگار با آب و هوا و اقلیم های متنوع است؛ به عنوان مثال چناری که خاص مناطق سردسیر است در کنار نخلی قرار دارد که به عنوان نماد مناطق گرمسیر شناخته می شود.

بهشتی در میان کویر طبس

دیگر جذابیت این باغ مربوط به دو پلیکان مهاجری می شود که ده ۵۰ به این باغ پناه آوردند و آن جا را برای زندگی خودشان انتخاب کردند اما متاسفانه در سال ۵۷ با زلزله ای که در این شهر رخ داد یکی از آن ها از بین رفت و دیگر تنها ماند تا سال ۹۴ که او هم از دنیا رفت.

دسترسی به باغ گلشن در طبس

به منظور دسترسی به باغ گلشن در طبس ابتدا می بایست که خودتان را به شهر طبس در استان خراسان جنوبی برسانی و بعد از آن با استفاده از وسایل نقلیه شخصی یا عمومی که پیشنهاد می شود از خطوط اتوبوس استفاده کنید در ایستگاه باغ گلشن توقف کنید و با کمی پیاده روی خودتان را به این باغ یا بهتر است بگوییم بهشتی در دل کویر برسانید.

بهشتی در میان کویر طبس
کلمه‌های کلیدی: