کشتی ارواح میانمار چه داستانی دارد ؟

میانمار که اسم رسمی آن اتحادیه جمهوری میانمار می‌باشد، بیشتر با نام برمه در دنیا شناخته می‌شود و کشوری واقع در آسیای شرقی است. هرچند پایتخت آن شهر نایپیداو است اما بزرگ‌ترین شهر آن یانگون است.

هر سال خبرهای عجیب و غریبی از دنیای دریانوردی به گوش می رسند. خبرهایی که بعضی هایشان ترس و وحشت را به دل مردمان هر منطقه می اندازند! اخیرا یک کشتی بزرگ و زنگ زده، که هیچ خدمه یا محموله ای درونش نبود، در سواحل کشور میانمار در جنوب شرق آسیا به گل نشسته است! مردم این کشور بلافاصله بعد از دیدن این کشتی غول پیکر، نام کشتی ارواح میانمار را بر روی آن گذاشتند.

کشتی ارواح میانمار

اوایل همین هفته، یک کشتی غول پیکر، زنگ زده و خالی از بار و خدمه، در سواحل دریای کشور میانمار به گل نشست. نام اصلی این کشتی “Sam Ratulangi PB 1600” است و حدود ۱۷۵ متر طول دارد. این کشتی در تاریخ ۳۰ آگوست سال ۲۰۱۸، در نزدیکی شهر کوچک Thongwa در منطقه یانگون کشور میانمار ناگهان ظاهر شد و به گل نشست. هیچ خدمه و یا محموله ای درون این کشتی وجود نداشت. رئیس مجلس محلی تونگوا در میانمار در حالی که شوکه شده بود، در میان خبرنگاران این سخنان را به زبان آورد: «ما کاملا گیج شده ایم! چطور ممکن است یک کشتی به این بزرگی ناگهان در آب های ما ظاهر شود؟!»

اولین کسانی که کشتی ارواح میانمار را مشاهده کردند، ماهی گیران محلی شهر بودند. آن ها پس از اینکه ظهور این کشتی را به مقامات محلی گزارش دادند، وارد آن شدند تا درونش را بازرسی کنند. پس از این افراد، گروهی از ارتش و نیروی دریایی، پلیس و گارد ساحلی به داخل این کشتی بارکش رفتند و آن را مورد بازرسی قرار دادند. به گفته کارشناسان محلی، کشتی ارواح حدود ۲۶٫۵۱۰ تن وزن دارد.

یکی از خبرگزاری های معتبر جهانی در تاریخ یکم سپتامبر، درباره این کشتی مقاله ای منتشر و در رابطه با آن اینگونه اظهار نظر کرده است: «به گفته نیروی دریایی میانمار، این کشتی غول پیکر چندین سال قبل به وسیله یک کشتی بزرگتر به سمت یک کارخانه تعمیر کشتی های خراب شده حمل می شد که پس از یک طوفان سهمگین، همه خدمه اش آن را ترک کردند و کشتی نیز در دریا گم شد.» نیروی دریایی این تئوری را به خاطر وجود دو طناب بوکسل بسیار قطور در جلوی کشتی مطرح کرده اند. آن ها پیشتر، یک کشتی بوکسل کننده را هم در ۵۰ کیلومتری میانمار پیدا کرده بودند.

مقامات محلی پس از ظاهر شدن کشتی ارواح میانمار در ساحل، با ۱۳ خدمه سابق آن مصاحبه هایی انجام دادند که این مصاحبه ها مشخص که کرد کشتی بوکسل کننده در تاریخ ۱۳ آگوست در حال حمل این کشتی به سمت تعمیرگاه بوده تا آن را اسقاط کنند. در میانه های راه، طوفانی سهمگین باعث قطع شدن کابل های بوکسل شده و کشتی ارواح در دریا رها شده است. به گزارش سایت خبری Eleven Myanmar، مالک کشتی بوکسل کننده، تبعه کشور مالزی بوده است.

کشتی ارواح میانمار

صنعت کشتی سازی و کشتی رانی در کشور بنگلادش رونق زیادی دارد و هر ساله هزاران کشتی قدیمی و فرسوده در این کشور و کشورهای اطرافش برای اسقاط شدن به کارخانه های بنگلادش فرستاده می شوند. اما بسیاری از کارشناسان نسبت به نحوه اسقاط شدن این کشتی ها انتقادات زیادی وارد کرده اند. آن ها عقیده دارند که نحوه حمل این کشتی ها با دو کابل بسیار خطرناک است و هر لحظه ممکن است حادثه ای در دریا به وقوع بپیوندد. خدمه این کشتی شانس آوردند که در هنگام طوفان، سریعا عرشه کشتی را ترک کرده اند. Aung Kyaw Linn دبیر کل فدراسیون دریایی میانمار عقیده عجیبی نسبت به این کشتی دارد:

به نظر من این کشتی واقعا کشتی ارواح میانمار است. چطور ممکن است یک کشتی به این بزرگی حدود ۹ سال از نظرها پنهان بماند؟! من احساس می کنم این کشتی اخیرا متروک شده باشد!

در جنوب شرقی آسیا، کشتی های کار کرده و خراب، به بندر چیتاگونگ در بنگلادش منتقل می شوند. بر اساس یک گزارش خبرگزاری گاردین که در سال ۲۰۱۷ میلادی منتشر شده، هزاران نفر از کارگران بنگلادشی، هندی و پاکستانی در راه اسقاط کردن کشتی های از کار افتاده جان خود را از دست داده و یا معلول شده اند. بسیاری از اتحادیه های کارگری و فعالان محیط زیستی، اعتقاد دارند که باید قوانین جدیدی برای اسقاط کشتی ها تدوین شوند تا شاهد این حجم از مرگ و میر کارگران نباشیم. می توان گفت که صنعت اسقاط کشتی، یکی از سبز ترین صنایع دنیاست، چرا که از پیچ ها، میله ها، تخته ها و … این کشتی ها در ساخت کشتی های جدید استفاده می کنند. به گفته گاردین، این صنعت همچنین باعث ایجاد اشتغال پایدار در بسیاری از فقیرترین کشورهای جهان سوم می شود. منتقدان این صنعت عقیده دارند که کشورهای ثروتمند جهان، از قصد کشتی هایشان را برای اسقاط شدن به جهان سوم می فرستند.

کشتی ارواح میانمار

مدیر شرکت حمل و نقل و کشتیرانی میانمار هم عقیده دارد که صاحبان ثروتمند این کشتی ها، با ارسال آن ها به بنگلادش مسئولیت را از خودشان سلب می کنند. این فروشندگان، کشتی های خراب شده خود را به بالاترین قیمت ممکن می فروشند. پس از اسقاط شدن کشتی ها نیز بسیاری از دلالان برای خرید لوازم این کشتی ها به بنگلادش سفر می کنند و آن ها را خریداری می کنند. به هر حال، اینکه یک کشتی پس از ۹ سال غیبت، به ناگهان در ساحل ظاهر شود، مورد بسیار عجیبی است.

منبعthevintagenews.com

 

کلمه‌های کلیدی: