پیشنهاد ایلیاگشت به شما عزیزان این است که قبل از مرگ حتما یکبار درختان بائوباب با تلفظ صحیح انگلیسی Baobabs را ببینید. در این مقاله ما را همراهی کنید. این کشور تنها كشور در جهان است كه داراي سه پایتخت متفاوت مي باشد؛ قوهٔ مجریه در پرتوریا، پارلمان در کیپ تاون، و قوهٔ قضائیه در بلوم فونتین قرار دارد. پرجمعیتترین شهر این کشور، شهر بزرگ ژوهانسبورگ است.جمهوری آفریقای جنوبی با کشورهای نامیبیا، بوتسوانا، زیمبابوه، موزامبیک، سوازیلند و لسوتو هم مرز است. در طول دهه گذشته، درخت بائوباب آفریقای باستان در حال مرگ بوده اند. از سال ۲۰۰۵، هشت درخت از سیزده درخت قدیمی بائوباب آفریقا یا افتاده یا خشک شده اند.
نام علمی درخت بائوباب آفریقایی AdanSonia digitata است و بیشتر در سراسر آفریقای جنوبی توزیع دیده می شود. ماداگاسکار علاوه بر بائوباب آفریقایی، دارای شش نوع دیگر از این درخت است. این کشور همچنین بزرگترین درخت بائوباب جهان با نام رنیالا (به معنی مادر جنگل) را در خود جای داده است. این درخت با افسانه ها و اسطوره های تاریخی در بسیاری از جوامع قاره آفریقا عجین شده است.
درختان بائوباب بیش از ۳۰۰ کاربرد مختلف دارد از جمله منبع آب، غذا، ویتامین ها، دارو، پناهگاه و موارد دیگر دارد. با این حال، دانشمندان مرگ و میرهای اخیر درختان بائوباب را به تغییرات آب و هوایی نسبت دادند، زیرا درجه حرارت به طور فزاینده ی داغ و نبود بارندگی بیشتر دیده می شود. گزارش های ملی جغرافیایی نشان می دهد که یک مطالعه دیگر منتشر شده، قبلا به این نتیجه رسیده است که تغییرات آب و هوایی به دو گونه از سه گونه درخت بائوباب در ماداگاسکار آسیب می رساند. در بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱، درخت بائوباب پنک (Panke) در زیمبابوه از بین رفت که برآورد شده ۲۴۵۰ ساله بوده است. در آوریل ۲۰۱۷، درخت سانلند بائوباب در لیمپوپو، آفریقای جنوبی نیز افتاد.
برای مثال در پارک ملی کافوئه در زامبیا یک درخت ۱۵۰۰ ساله به نام Kondokamwale است که افسانه ای با خود دارد. اینطور می گویند که او عاشق ۴ دختر جوان شده بود که وقتی فهمید به مرد انسان علاقمندند، آن ها را کشت. یک بائوباب معروف دیگر در زامبیا درخت برعکس بائوباب به نام Ingombe Ilede (به معنی «گاو خوابیده» که به حالت درخت اشاره می کند) وجود دارد. این درخت در یک سایت تاریخی از عصر آهن قرار گرفته که محلی برای داد و ستد و زندگی مردم تونگا از قرن ۵ تا ۷ بوده است.
در میان قبیله شونا در زیمباوه، افسانه ای وجود دارد که می گویند بائوباب جزو اولین درخت هایی بوده که خدا آفریده است و زمانی که این درخت آفریده شد، از آنجایی که به دیگر مخلوقات مانند گورخر با غرور نگاه کرد، خدا او را تنبیه کرد. از آنجایی که خدا نمی خواست کاملا این درخت را محو کند او را برعکس کرد و درون خاک فرو کرد به طوری که ریشه ها در بالای درخت قرار بگیرند. این افسانه بیشتر به خاطر نمای بصری درخت معروف شده است.
درخت Kondokamwale را می توانید در کمپ مدرسه تریتاپس (Treetops School Camp) در پارک ملی کافوئه (Kafue) پیدا کنید که از پایتخت زیمباوه ۳۵۹ کیلومتر دورتر است. ورودی این پارک (به تاریخ امروز) برای یک نفر بزرگسال ۲۰ دلار آمریکا است، کودکان بین ۵ تا ۱۳ هزینه نصف را می پردازند و خردسالان زیر ۵ سال، رایگان هستند.
یکی از درختان بائوباب که افتاده، Ingombe Ilede است که در شهر سیاونگا در استان جنوبی زامبیا واقع شده است. اینجا که در حقیقت یک سایت میراث ملی است ۹۵ کیلومتر از جاده لوساکا-سیاونگا فاصله دارد. هزینه ای بابت ورود به این مکان وجود ندارد.
این منطقه در استان لیمپومپو آفریقای جنوبی یکی از بزرگترین مجموعه های درختان بائوباب در این کشور است. اینجا همچنین با سازمان حفاظت از جنگل های بائوباب همکاری می کند. برای دیدن بائوباب، بازدید کنندگان باید مسیر دایره ای از پارک را رانندگی کنند. این امکان وجود دارد که در اقامتگاه های موجود در پارک شب را سپری کنید.
این درخت که مردم محلی به آن «درخت زندگی» می گویند، ۲۹ متر ارتفاع و ۲۶٫۵ متر عرض دارد. در گذشته این درخت کاربردهایی نظیر پناهگاه، زیارت خانه، دفتر پست و بخشی از یک پایگاه نظامی داشته است. درخت Ombalantu که قدیمی ترین درخت بائوباک نامیبیا است بیش از ۷۵۰ سال سن دارد و در شمال کشور واقع شده است. در اینجا یک سایت برپایی چادر نیز وجود دارد.
سازمان های مختلفی برای حفظ درختان بائوباب در این قاره فعالیت می کنند. یک مثال کمپین جهانی درختان (Global Trees Campaign) است که با شریک Madagasikara Voakajy در ماداگاسکار کار می کند. مأموریت آن ها «کاهش تلفات بائوباب های بالغ و کمک گرفتن از تعدادی از ذینفعان در پرورش جمعیت آنها» است. این کار با کمک جوامع محلی و کارمندان حفاظت اجرا می شود که بازدید از این درخت را زیر نظر قرار گرفته و بر آن نظارت کنند.

یکی از دیدنی ترین مکان ها برای دیدن بائوباب، ماداگاسکار و خیابان بائوباب هاست که به صورت یک خط در کنار هم قرار گرفته و سن برخی از آنها به ۸۰۰ سال هم می رسد. این جاذبه در نزدیکی شهر Morondava در ماداگاسکار غربی واقع شده است. متاسفانه، هیچ رستوران یا سرویس بهداشتی در این نزدیکی وجود ندارد.
مثال دیگر بنیاد بائوباب است که برنامه نگهبانان بائوباب (Baobab Guardians Program) را در آفریقای جنوبی راه اندازی کرد. هدف آنها «کاشت بیشتر درخت بائوباب در منطقه خشک وندا است، جایی که تغییرات آب و هوایی و دام ها بر بقای درختان جوان تاثیر می گذارد». هدف دیگر آن ها «وارد کردن بانوان روستایی که درختان بائوباب را جمع می کنند به این برنامه و ایجاد آگاهی از محیط زیست و حفاظت از بائوباب در آفریقای جنوبی است». مردم با خرید محصولات بائوباب مانند پودر و روغن که در سایت فروخته می شوند، می توانند به این سازمان کمک کنند.
منبع: theculturetrip.com